Türkiye Avrupa'daki Türk Öğrenciler için Kış Okulu Düzenledi. Son Başvuru Yarın!

 image

Türkiye Avrupa'daki Türk Öğrenciler için Kış Okulu Düzenledi. Son Başvuru Yarın!

(T.C. Rotterdam Başkonsolosluğunun duyurusu aşağıda. Kış okulu bütün Avrupalı Türklere açık!)
 
T.C Dışişleri Bakanlığınca düzenlenen Yurtdışında yaşayan Türk Öğrencilere Yönelik 2013 Kış Okulu

Dış politika ve uluslararası ilişkiler alanlarına ilgi duyan üniversiteli gençlerimize Dişişleri Bakanlığımızın faaliyetleri ve ülkemizin dış politikası hakkında doğru ve özlü bilgiler verilmesi amacıyla Bakanlığımız bünyesindeki Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) tarafından 2011 yılından bu yana yaz ve kış okulları düzenlenmektedir.

SAM'ın bu etkinliğine gösterilen yoğun ilgi üzerine, benzer bir eğitim programının yurtdışındaki üniversitelerde lisans ve lisans üstü düzeylerde eğitim gören gençlerimiz için de düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.

Yurt dışında eğitim gören Türk gençleri için öngörülen eğitim programının ilki 23-29 Aralık 2013 tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecektir.

Kış okuluna başvuruda bulunmak için aşağıdaki koşulları taşımak gerekmektedir:

- T.C. Vatandaşı olmak,
- 27 yaşından gün almamış olmak,
- Siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler ve hukuk alanlarında lisans veya üzeri bir yükseköğrenim programının öğrencisi olmak.

Bu şartları taşıyan adayların başvurularını, "Türk Dış Politikası’na Genel Bir Bakış" konusunda yazacakları, en fazla 500 kelimelik İngilizce makale ile birlikte 15 Kasım 2013 tarihine kadar T.C. Dışişleri Bakanlığı web sitesi üzerinden ( http://sinav.mfa.gov.tr/ ) online olarak yapmaları mümkündür.