Amsterdam'dan kalkan Malezya uçağı Ukrayna'da düştü. Rus ayrılıkçılar mı düşürdü?

image

 

298 kişi öldü.. Ölen Hollandalı sayısı 154'ten 189'a çıktı...

Amsterdam'ın Schiphol havaalanından kalkan Malezya havayolların uçağı Ukrayna üzerinde düştü. Uçakta 15'i çalışan olmak üzere tam 298 kişi vardı... Uçak Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'a gidiyordu..

18 Temmuz Cuma günü Hollandalı yetkililer uçaktaki 298 kişiden 189'unun Hollanda yurttaşları olduğunu açıkladılar. Daha önceki açıklamalarda 154 kişinin Hollandalı olduğu söylenmişti. Uçakta ayrıca 27 Avusturalyalı, 23 Malezyalı, 11 Enzonezyalı, 6 Amerikalı, 4 Alman, 4 Belçikalı, 3 Filipinli ile 1 Kanada'lı bulunuyordu.

image

Rus ayrılıkçılar mı düşürdü?

MH17 uçuşunu gerçekleştiren uçak ile bağlantı tam Ukrayna'dan Rusya'ya geçerken yitirilmişti.Bu bölge Rus ayrılıkçıların denetimindceki Ukrayna bölgesi. Uçağın düştüğü Donetsk bölgesinde geçen günlerde Rus ayrılıkçılar Ukrayna uçaklarını düşürmüşlerdi.

Rus ayrılıkçılar önce "düşürdük" dediler sonra döndüler...

Uçakla bağlantı kesildiğinde 10 bin kilometre yükseklikte uçuyordu. Ukraynalı yetkililer uçağın Rus ayrılıkçıların kullandığı Rus yapımı "Buk" roketi ile düşürüldüğünü söylediler. Rus ayrılıkçılar ise önce bölgede bir "Ukrayna yük uçağını roketle düşürdüklerini" söylediler ancak uçağın yolcu uçağı olduğu ortaya çıkınca "Buk roketleri 10 bin metreye ulaşmaz" dediler.

Uzmanlar ne diyor?

Uzmanlar 10 bin metrede uçan bir uçağın sırtta taşınabilir (Stinger gibi) füzelerle düşürülemeyeceğini söylüyorlar.

Uzmanlara göre uçak yerden fırlatılan radar güdümlü ve uzak erimli bir füzece düşürülmüş olabilir. Rus ayrılıkçılarda o tür bir füze sisteminin olup olmadığı bilinmiyor. Ya da uçağın bir savaş uçağından fırlatılan füzece düşürülmüş olacağını söylüyorlar.

Eğer uçak uzak erimli bir yer füzesince düşürülmüşse, Amerika'nın uydulardan gelen görselleri inceleyerek bunu anlayabileceği yazılıyor. Uzak erimli füzeler arkalarında morötesi izler bırakıyorlar. Bunlar da uydu görsellerinde görülebiliyor.

Güncelleme:

  • Amerikalı uzmanlar uçağın yerden havaya atılan füzece düşürüldüğünü açıkladılar. Füzeyi kimin attığı daha bilinmiyor.
  • Uçakta 295 değil 298 kişi olduğu açıklandı...
  • Ölen Hollandalı sayısının 154 değil 189 olduğu açıklandı... (18 Temmuz Cuma)

 

 

 

 

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.