2 Bayan Öğrenci Rotterdam İslam Üniversitesi'ni "Cinsel Saldırı" ile suçladı. "Elini kemerine attı..."

 image

 

Rotterdam İslam Üniversitesi'nde Cinsel Saldırı Savı.

Rotterdam kentindeki İslam Universitesi'nin 2 bayan öğrencisi bir üniversite yöneticisine karşı yargıya gittiler. Öğrenciler bir üniversite yöneticisinin kendilerine sözle cinsel saldırıda bulunduğunu savlıyorlar.
 
image
 
"Elini kemerine attı, 'Arka tarafa geç te göstereyim' dedi"
Hollanda basınında çıkan haberlere göre olay Haziran ayında oldu. Amsterdam'lı 2 bayan öğrenci, üniversite yönetim kurulu (YK) üyesi olan yönetici ile toplantıdaydı. Öğrenciler üniversitedeki eğitimlerini master düzeyinde sürdürmek istiyorlardı. Ancak bu istekleri "yeterli puanları olmadığı" gerekçesi ile geri çevrildi. Öğrencilere göre toplantıda üniversite yöneticisi sinirlendi ve "bir kişinin kız çocuğuna söylenmeyecek" sözler söyledi.
 
Öğrencilerin avukatına göre, üniversite yöneticisi elini belindeki kemere götürüp çıkaracak gibi yaptı ve "Arka tarafa geç te göstereyim" dedi. Öğrencilerin avukatı Emel Çekiç öğrencilerin bu davranışla çarpıldığını ve korkudan titrediklerini söyledi. Avukat "(yöneticinin sözlerindeki) cinsel içerik çok açıktı. Bir eğitim ortamında ve özellikle bir İslam çevresinde bu en son beklenilen şeydi. Öğrenciler için bu travmatik bir deneyimdi" dedi.
 
Yönetici ise suçlamaları kabul etmedi. Öğrencilerin avukatı Emel Çekiç ise, cinsel saldırı olayına ikinci bir yöneticinin tanık olduğunu söyledi. 
 
Üniversite yönetimine bildirdiler ama ceza aldılar!
Öğrenciler durumu Üniversite yönetimine bildirdiler. Üniversite kendi yaptığı soruşturmada kendi yöneticisini suçsuz buldu ama öğrencilerin üniversiteye girmelerini engelledi. Üniversite yönetimine göre, öğrenciler "okulun kültürüne uymuyorlar".
 
"Üniversite olayı örtbas ediyor"
Avukat, üniversitenin bu cinsel saldırı olayını "örtmek" istediğini söyledi ve "bayan öğrenciler bu saldırıdan sonra yakınacakları kimse bulamadılar üniversitede. Bir danışman bile yoktu. Yönetim Kurulu yalnızca "yalan söylüyorsunuz. Bu yüzden sizi okuldan atıyoruz" demekle yetindi.
 
Bayan öğrenciler evli...
33 ile 38 Yaşlarındaki bayan öğrencilerin evli oldukları, Amsterdam'da oturdukları ve Rotterdam İslam Üniversitesi'nde okuyan bayan öğrencilerin hemen hepsi gibi başörtülü oldukları bildiriliyor. Bu olaydan sonra ikinci bir saldırı olayının olduğu savlanıyor.
 

Öğrenciler yargıya gittiler.

Öğrenciler eğitimlerini sürdürebilmek için yargıya gittiler. Hollanda'da "Kort geding" olarak bilinen yargı sürecine başcuran öğrencilerin eğitimlerini sürdürüp sürdüremeyecekleri 2 hafta sonra belli olacak.  Yargı sonucu 2 hafta sonra açıklanacak.
 
Üniversitenin Rektörü yöneticisinin yanında durdu.
Rotterdam İslam Üniversitesi rektörü Ahmet Akgündüz ise bir bildiri yayımlayarak yöneticisini savundu.
 
Akgündüz şöyle dedi:
 
"... ikinci avukatları vasıtası ile aynı cinsel taciz iddialarını görmezden gelerek sadece kaydedilmemelerini gündeme taşıyarak mahkemeye gittiler. Fakat hakimin dinlemesinden sonra Avukatları Emel Çekiç vasıtasıyla cinsel taciz iddialarını basın yoluyla kamuoyuna taşıdılar. İddiaları bu sefer, birinci avukatlarının yazdıklarından tamamen farklı oldu ve “Hocamızın kendilerini arka odaya davet ettiğini” ileri sürecek kadar çirkefleştiler. Hâlbuki Rektör Yardımcılarının arka odası bile mevcut değildir. Hocamızın söylediği, kredi notlarınızı öğrenmek istiyorsanız “Buyurun Öğrenci İşlerine gidelim” şeklinde olduğunu herkes biliyor."
 
Akgündüz daha önce Hollanda'da Alevilere karşı ayrımcı ve aşağılayıcı söylemleri ile gündeme gelmişti. Konu Hollanda parlamentosunda da tartışılmıştı.
 
Öğrenciler Cinsel Saldırı için ayrıca yargıya gidecekler.
Rektör Akgündüz, öğrencilerin önce cinsel saldırı konusunu gündeme getirdiklerini ancak daha sonra yalnızca okula geri gelebilmek için yargıya gittiklerini söyledi.
 
Ancak öğrencilerin avukatı Emel Çekiç, öğrencilerin ilk aşamada okula gidebilmek için yargıya gittiklerini (kort geding), ancak cinsel saldırı konusunda çok geniş kapsamlı olarak yargıya gitmek için hazırlandıklarını söyledi.
 

Olay Hollanda Basınında:

De Telegraaf: 'İslam Üniversitesi'nde Cinsel Saldırı'

AD: 'Cinsel (saldırı) yakınmasından sonra üniversiteden atıldılar.'

AD: 'İslam Üniversitesindeki Seks Skandalından sonra tazminat davası.'

 

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.