Kuzu/Öztürk: PvdA'ya temiz geliyorsun,ama istenenleri yapmazsan pis çıkıyorsun...

image 

PvdA'dan ayrılan Tunahan Kuzu ile Selçuk Öztürk, göçmenleri ilgilendiren bir meclis oylamasında PvdA'ya karşı oy kullandılar!

Geçen hafta PvdA'dan ayrılan Tunahan Kuzu ile Selçuk Öztürk Hollanda meclisinde kendi gruplarını kurmuşlardı. Hollanda İşçi Partisi PvdA, partinin uyum politikasını ve Türk İslam derneklerine karşı tutumunu eleştirdikleri için Kuzu ile Selçuk'u önce meclisteki parti grubundan çıkarmış, sonra da partiden çıkarılmaları için işlem başlatmıştı.

"PvdA tersine işleyen bir araba yıkama yeri gibi"

Ayrıca Tunahan Kuzu, geçen hafta partiden çıkarılmaları ile ilgili olarak "PvdA tersine işleyen bir araba yıkama yeri. Temiz olarak geliyorsun, ama onların istediğini yapmazsan, pis olarak çıkıyorsun'

İlk kez PvdA'ya karşı oy kullandılar

Hollanda Meclisi 'Tweede Kamer'da PvdA'lı Devlet Bakanı (staatsecretaris) Klijnsma'nın bir önerisi oylanıyordu. PvdA'nın önerisi Hollanda'daki göçmen kökenlileri yakından ilgilendiriyordu. PvdA, bundan sonra sosyal yardım (ödenek, uitkering) isteyenlere Hollandaca dili ile ilgili koşullar getirmek istiyor.

İşte bu öneriye eski PvdA'lu Kuzu ile Selçuk "Hayır" oyu kullandılar. Ancak öneri 105 'Evet' oyuyla onandı.

Yeni Parti mi geliyor?

Sosyal Ortam'daki gönderilerinden anlaşıldığı denli, Kuzu ile Öztürk yeni bir siyasal oluşum yoklaması içindeler. Görünüşe göre, eğer kurulursa, bu parti yalnız Hollandalı Türklere değil, ayrıca Surinamlı, Faslı ve öteki kökenli kişilere de seslenecek. Kuzu ile Öztürk bu konuda ileride daha çok açıklama yapacaklarını söylediler.

 

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.