Geçen hafta Hollanda TV'sinde Türkleri doğrudan ilgilendiren proğramlar.

 image

 

Geçen hafta Hollanda TV'sinde Türkleri doğrudan ilgilendiren 2 proğram yayınlandı. Eğer kaçırdıysanız "Programma gemist"ten izleyebilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıları tıklayın yeter.

"Pvda'daki Türk politikacılar"

Hollanda'nın 1. kanalı NPO 1'de yayınlanan "Dossier 1V" proğramında PvdA'daki Türk politikacılar konu edildi. Proğramda Rotterdam ve çevresinde etkili olan Türk kökenli politikacıların "Cliëntelisme" yaptıkları öne sürüldü. "Cliëntelisme" kaba olarak "politikacılar ile oyverenler arasında politik destek için mal ve hizmet değişimi" olarak tanımlanıyor. Sunucunun öne sürdüğüne göre, Feyenoord'daki Türk politikacılar genel kamu çıkarı için çalışmadılar. "Arkadaş/yakın çevresine çıkar sağlayan en ilkel cliëntelisme örneği verdiler"

Proğramda konuşan Rotterdam Erasmus Üniversitesi'nden Toplumsal geçmiş uzmanı Zihni Özdil, PvdA'daki yerel ve ülkesel çapta etkin olan birçok Türk'ün Sosyal Demokrat olmadığını söyledi. 

Sunucular PvdA'dan ayrılan iki milletvekili Kuzu ile Öztürk'e de proğramda yer verdiler.

http://www.avrotros.nl/gemist/item/AT_2023871/terugblik-dossier-1vd-pvda-in-greep-turkse-achterban/

 

Almanya'daki önemli müslümanlık düşmanı büyük gösteri

Almanya'da Müslüman düşmanlığı artıyor. Araştırmalara göre IŞİD'in barbarlıkları bunda büyük rol oynadı. Kişiler TV'de IŞİD'in Suriye'de kestikleri başları gördükçe müslümanlığa düşmanlık arttı.

Almanya'da müslümanlığa düşmanlığın en büyük örneği geçen hafta Dresden kentinde yapılan gösteriydi. Gösteriyi müslüman ve yabancı düşmanı Pegida örgütü düzenledi. Gösteriye en az 15.000 kişinin katıldığı açıklandı. 

Almanya'daki bu eğilim eninde sonunda Hollanda'ya gelecek. Hollanda'da da benzeri gösterileri görebiliriz. Almanya'da Pegida gösterisindeki konuşmacılardan birisi "Ed aus Holland" takma adını kullanan bir Hollandalı. Konuşmasında Den Haag'ın Schilderswijk çevresinde "kadınların peçeli dolaştığını, eşcinsellere, batı giyimli kadınlara saldırılar olduğunu" ileri sürüyor. Schilderwijk'in "cehennem" olduğunu söylüyor.

İzlemek isterseniz 22 Aralık günü yayınlandı:

http://www.avrotros.nl/gemist/item/AT_2023872/hoe-extreem-is-de-anti-moslim-demonstratie-in-dresden/

    • SAK

      Proğramda Hamit Karakuş'un Rotterdam'daki Türklerle Türkçe konuşmasını suçmuş gibi gösteren bu proğramı utanç verici buluyorum.

      Öyle ya da böyle, hiçbirimiz, Türkiye'deki yolsuzlukların, adam kayırmaların, Türk ya da öteki politikacılar aracılığı ile Hollanda'ya gelmesini istemiyoruz. Ancak Türkçe konuştular diye, "dilimizi, dinimizi bırakmadan Hollandalı olacağız" dediler diye, Türk politikacıların "Clientelism" ile suçlanmaları utanç verici birşey.

      Proğramda konuşan Zihni Özdil tam olarak Hollandalıların duymak istedikleri biçimde gerçekleri yüzeysel olarak, nedenlerine girmeden söyledi. Tam bir hap gibi.

      Hollanda politikası ve Zihni Özdil ile ilgili görüşlerimi okumak isterseniz:

      http://www.avroturk.com/blog/view/31338/hollandada-1990-sonrasi-gocmen-dusmanligi-gocmen-kokenli-yararli-kisiler-vb

      • Sezen Erenler

        By Sezen Erenler

        izlemiştim.

        • Cengiz Kolcu

          By Cengiz Kolcu

          istedikleri kadar konussunlar. Biz hakli oldugumuzu biliyoz.

        Latest comments

        No comments

        Hollandalı Türkler

        Hollandalı Türkler

        Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.