Tunahan Kuzu: "Wilders 77 kişiyi öldüren Breivik'e esin kaynağı oldu" dedi, Wilders'ı susturdu...

image

Hollanda meclisi "Tweede Kamer"da Türk kökenli milletvekili Tunahan Kuzu, ayrımcı, Müslümanlık karşıtı politikacı Wilders'ı susturdu.

Wilders Fransa'daki Charlie Hebdo saldırısını kullanarak yine bilinen söylemini yineledi. Wilders olanların yalnızca bir sonuç olduğunu, bu sonucu yaratan asıl temeldeki nedenlerle savaşılması gerektiğini söyledi.

Wilders'ın konuşmasından sonra, Tunahan Kuzu soru sormak için söz aldı. Kuzu'nun "kötülüğün kaynağı İslam mı? Evet ya da Hayır yanıtı almak istiyorum" dedi. Wilders ise "bu soru yanıt işine girmeyeceğim" diye yanıtladı. [Önceki konuşmalarından anlaşıldığı denli, Wilders bu tür olayların nedeni olarak Müslümanlık dinini görüyor].

"Wilders aşırı sağcı Hıristiyan Breivik'in 77 kişiyi öldürmesinin nedenlerinden birisi"

Kuzu bunun üzerine elindeki 'Breivik Bildirisi"ni gösterdi. Kuzu, Norveç'te 2011 yılında 77 kişiyi öldüren, 100'ü aşkın kişiyi yaralayan aşırı sağcı ve Hıristiyan terörcü Breivik'in 1000 sayfayı aşkın bildirisini okuduğunu, bu bildiride Wilders'ın adının tam 30 kere geçtiğini bildirdi.  Kuzu "Dolayısı ile sen de o olayın nedenlerinden birisisin" dedi. "O yüzden, kendinle çelişme, o [kötü] olayın nedenlerinden birisi olarak kendinle de savaş" dedi.

Kuzu'nun bu konuşması üzerine Wilders verecek bir yanıt bulamayarak, "söyleyecek çok şeyim yok" dedi ve gülerek geçiştirmeyi seçti. Bunun üzerine Kuzu yeniden mikrafona gelerek "Wilders bu mecliste son 10 yıldır yalnızca nefret yayıyor. O bunu yaptığı sürece ben burada olacağım ve ona karşı burada demokratik yollarla savaşacağım" dedi.

    • Hakan

      By Hakan

      Kuzu'nun Türkçe kampanyasında hiç sesi çıkmadıydı, PvdA'dan atıldı aslan kesildi... Hey seçim, hey oy sen nelere kadirsin!

    Latest comments

    No comments

    Hollandalı Türkler

    Hollandalı Türkler

    Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.