Türk savaş uçakları IŞİD'e saldırı düzenledi.

Görsel: SAC Helen Farrer RAF Mobile News Team

(görsel: SAC Helen Farrer RAF Mobile News Team)

Türkiye Şehidinin Adıyla Saldırdı!

Dün gece Türk Hava Kuvvetleri uçakları IŞİD teröristlerine saldırdı. Saldırıya "Yalçın Operasyonu" adı verildi. IŞİD teröristleri dün astsubay Yalçın Nane'yi öldürmüşlerdi.

Uçaklar Diyarbakır'daki Türk Hava Kuvvetleri üssünden kalktı. AKP (Ak parti) ile PKK arasındaki anlaşmalara göre bu üssün kapatılacağı öne sürülüyor.

Türk hükümeti saldırıdan önce Suriye'deki Esad hükümetini bilgilendirdi.

Türkiye ilk kez IŞİD'e saldırdı

Amerika, Ürdün ve öteki ülkelerin IŞİD'e karşı yürüttükleri ortak saldırılara şimdiye dek Türkiye katılmamıştı. Ayrıca Türkiye Amerika'nın bu saldırılarda Adana İncirlik'teki hava üssünü kullanmasına izin vermiyordu. Şimdi Amerika'ya bu izin de verildi.

Saldırıya katılan 4 F-16 savaş uçağının Suriye topraklarına girmeden, Türkiye üzerinden roketlerini fırlattıkları bildirildi.

IŞİD kendisini besleyen ele saldırmıştı!

Türkiye'de yönetimdeki AKP hükümetinin son birkaç yıldır IŞİD'e silah yardımı yaptığı öne sürülüyordu. IŞİD'li teröristler rahatça Türkiye-Suriye sınırından gelip geçebiliyorlar, Türkiye'deki hastanelerde tedavi ediliyorlardı. Ayrıca IŞİD kolayca Türkiye'den terörist toplayabiliyordu. Avrupa'dan IŞİD'e katılmak isteyenler, yolgeçen hanı olan Türkiye-Suriye sınırını kullanıyorlardı.

Geçen yıllarda Türk haberalma örgütü MİT'in Suriye'deki teröristlere kaçak olarak silah yardımının yaptığı ortaya çıkmıştı. Suriye sınırında durdurulan TIR'larda kaçak silahlar ortaya çıkmış ancak hükümetin araya girmesiyle TIR'lar yollarına devam etmişlerdi. İşin ilginci, bu TIR'ları durdurarak görevini yapan asker ve polis komutanlarının "yargılanmaları" sürüyor!

Herşey 'Musul Fiyaskosu' ile başladı!

Ancak IŞİD son zamanlarda Türk hedeflerine de saldırmaya başlamıştı. 11 Haziran 2014'te IŞİD teröristleri Irak Musul'daki Türk konsolosluğuna saldırmışlardı. AKP hükümeti "nasıl olsa birşey yapmazlar" diyerek konsolosluğu korumakla görevli özel koruma takımına "teslim olun" emrini verdi. Ancak IŞİD tüm konsolosluk çalışanlarını rehin aldı. Rehin alınan 49 Türk görevli arasında Türk konsolosu da vardı... "Musul Fiyaskosu" olarak adlandırılan bu durum aylar sürdü. Sonunda 20 Eylül 2014'te yapılan pazarlıklar sonucu rehineler serbest kalabildiler. Pazarlıklar sonucu Türkiye IŞİD'e bazı ödünler vermek zorunda kaldı. Bunların arasında serbest bırakılan IŞİD'li teröristler de vardı.

Avrupa'nın baskısı ve IŞİD'in saldırıları durumu değiştirdi.

Türkiye'nin IŞİD'e karşı hoşgörülü davranması, yardım etmesi Batı ülkelerini kızdırdı. Amerika ve AB Türkiye üzerindeki baskılarını arttırdılar. Ayrıca IŞİD'in son günlerde Türkiye'deki Suruç bombalaması ve bombalamada 30'u aşkın Türk yurttaşının ölmesi bardağı sonunda taşırdı.

Türkiye sonunda sınırlarını korumaya karar verdi. Bunun üzerinbe IŞİD sınırdan Türkiye ateş açtı. Astsubay Mehmet Yalçın Nane’yi şehit etti.

Latest comments

No comments

AVRUPALI TÜRKLER

AVRUPALI TÜRKLER

Avrupalı Türklerin öbeği