Hollandalı derneğin yarattığı sahte 10 yaşındaki çocuğa gerçek sanıp sarkıntılık edenler arasında Türkiye 7. sırada!

image

 

10 Yaşındaki Çocuğu Gerçek Sandılar Sarkıntılık için Para Önerdiler!

'Terre des Hommes' adlı bir dernek çocukları internette korumak için bir proje uyguladı. Sahte bir kimlikle cinsel söyleşi sitelerine girdi. Kullandıkları kimlik 10 yaşında Filipinli "sweetie" adını kullanan bir çocuktu. Sitedeki binlece kişi çocukla sarkıntılık için iletişime geçti!

Sapıklar '3-Boyutlu Bilgisayar canlandırması' Çocuğu Gerçek Sandılar.

Projeyi derneğin Hollanda birimi uyguladı. Dernek çocuk görseli ve vidyosu için bilgisayar canlandırması kullandı. Bu yüzden "çocukla" iletişime geçen sapıklarla anında hareketlerle iletişimi olası oldu. Sonuç o kadar gerçekçiydi ki, sapıklar karşılarındakinin bilgisayar canlandırması olduğunu anlamadılar bile!

Çocukla 20bin Sapık Konuştu. 1000 Tanesi Giysilerini Çıkarması için Para Önerdi!

10 Yaşında olduğunu bildikleri ve gördükleri çocuğu gerçek sanan 20 bin sapık çocukla iletişime geçti. Bunlardan tam bin tanesi çocuğa giysilerini çıkarması için para önerdi!

En çok sapık Amerika, İngiltere ve Hindistan'dan çıktı. Türkler 7. sırada!

Çocuğun giysilerini çıkarması için para öneren 1000 sapıktan 254'ü Amerikalı, 110'u İngiliz ve 103'ü de hindistanlı oldu. Türkler 35 kişi ile yeryüzü sıralamasında 7. oldular!

Dernek Sapıkların Bilgilerini Interpol'e verdi

Projeyi yürüten Terre Des Hommes derneği amaçlarının çocuklara webcam sapıklığını önlemek olduğunu söylüyorlar. Bu 2 ay süren proje sonunda topladıkları sapıkların bilgilerini uluslararası polis kuruluşu Interpol'e aktarmışlar.

Dernek bu tür sapıklıkları önleme konusunda polisin yeterince çalışma yapmamasından yakınıyor. "Eğer biz iki ayda 1000'in üzerinde sapık saptadıysak, polisin yılda 100000 sapık yakalaması gerekir diyorlar.

Terre Des Hommes'un Kampanyasına destek vermek için

Dernek resmi kurumların bu konuda daha etkin çalışmaları için bir destek kampanyası düzenlemiş. Şu ana dek 47 bin kişinin desteklediği kampanya : http://avaaz.org/en/wcst/

Bu konudaki ayrıntılı haberi BBC'nin sitesinde okumak için: tıklayın.

Terre des Hommes derneğinin sitesi için:   http://www.terredeshommes.nl/languages/en

Derneğin "Sweetie" için oluşturduğu Youtube kanalı: http://www.youtube.com/sweetie

 

    • Özer Karakuş
      Özer Karakuş

      Bu hesaba göre en büyük sapık ingilizler çıkıyor. Çünkü Amerika'da 250 milyon kişi falan yaşıyor. Hindistan desen 1 milyar kişi. İngiltere ise yalnızca 60 milyon sanırsam.

      Bu açıdan baktığında aslında Türkiye 2. bile olabilir "her 100 kişiye düşen sapık" açısından...

      Doğal olarak bi de, her ülkedeki internet kullanıcı sayısına bakmalı. Örneğin Hindistan 1 milyar ama internet kullanan herhalde 50 milyon falandır. Belki de Hindistan sapıklıkta birinci.

      • Haydar Kubaş
        Haydar Kubaş

        yuh ulan yuh. ne sapiklar var. bunlar normal kadinlarla iliski kuramayanlar mi? Bir erkek neden cocuga sapiklik yapar