Kader mi? Almanya ve Türkiye'deki Maden Kazalarında Ölenlerin Kıyaslaması

image

 

Kader mi? Almanya ve Türkiye'deki Maden Kazalarında Ölenlerin Kıyaslaması

Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanı Recep Tayyip Erdoğan Soma'daki maden kazası için "kaza bu işin doğasında" var gibi sözler etti. Ama, herşeyi doğaya kadere bırakarak sorumluluklarımızdan ne kadar kaçabiliriz?

Kaderse, Almanların Kaderi neden değişik?

Hürriyet gazetesi 1941'den bu yana Almanya ve Türkiye'de maden kazalarında ölen işçilerin sayısını karşılaştırmış. Türkiye'de madende ölen işçi sayısı: 3000 dolayında. Almanya'da madende ölen işçi sayısı: 2312. Almanya'nın 1941-1945 arasında savaşta olduğunu düşünürsek, bir de Almanya'nın Türkiye'ye göre çok daha fazla kömür madeni olduğunu bilirsek, aradaki fark daha da büyüyor!

Almanya son yıllarda ölen işçi sayısını düşürmüş!

Önemli bir konu da, Almanya maden işçilerinin güvenliği konusunda büyük aşamalarda bulunmuş. Son yıllarda ölen işçi sayısını tek basamaklı sayılara düşürmüş.

1983'ten bu yana Almanya'da 82 işçi ölmüş, Türkiye'de ise 898! (13 Mayıs 2014'te Soma'daki Cumhuriyet geçmişinin en büyük maden kazası'nda ölen 301 işçi de içinde)

Hürriyet gazetesinin verdiği veriler böyle söylüyor... Ne acı.

Not: Güncelleme 28 Ekim 2014.

 

    • Gülsu

      By Gülsu

      yzik bu canlara...

      • Cem

        Bu iscilerin ölümünden ülkenin yöneticileri sorumlu. Önlemleri almak, maden şirketlerini denetlemek onlarin görevi. Bu baska bir ülkede olsa basbakan, o olmasa enerji bakani istifasini vermisti. Ama bunlarin yüzüne tükürsen, yagmur yagiyor diyecekler. Gözleri dönmüs iktidar ve para icin.

      Latest comments

      No comments

      Almanya Türk

      Almanya Türk

      Almanya geneli için duyurular haberler vb