Galatasaray'da Terim'in Yerine Kim Gelecek?

imageFile:Guus Hiddink 2012.jpgFile:Eric Gerets.jpgFile:Jupp Heynckes 2013-01-04 (cropped).jpgFile:Roberto Mancini 008.jpgFile:Dick Advocaat.jpg

Fatih Terim'in Galatasaray yöneticiliğinden alınması ve arkasından yapılan açıklamaların yankıları sürerken[Bakınız: Dönersem Başkan Olarak Dönerim] Terim'in yerine kimin gelebileceği de tartışılıyor.

Terim'in Yerine Kim Geliyor?

Fatih Terim'in Galatasaray yönetimince her gün değişen gerekçelerle işine son verilmesinden sonra yeni çalıştırıcı adaylarının adları ortalıkta dolaşmaya başladı.

Türk basını Hollandalı Guus Hiddink,  Alman Jupp Heynckes ile İtalyan Mancini'ni öne çıkarırken, Belçika'nın "Het Laatste Nieuws" gazetesi iki adayın daha olduğunu öne sürdü: Hollandalı Dirk Advocaat ile Belçikalı Eric Gerets.

Bu arada, adaylar arasında adı geçen Mustafa Denizli, Galatasaray'dan bir öneri almadığını, olayları basından izlediğini söyledi.

Hollandalı Guus Hiddink

File:Guus Hiddink 2012.jpg

PSV'ye  1988'de Avrupa Kupası'nı kazandıran Guus Giddink, 1990-1991 döneminde Türkiye'de Fenerbahçe'yi çalıştırmış ancak takım başarılı sonuçlar alamayınca çalıştırıcılığı yalnızca bir yıl sürmüştü.  2010'da Türk Ulusal takımını çalıştırmaya başlayan Hiddink altında Türk Ulusal takımı kötü sonuçlar alarak Euro 2012'ye katılamamıştı...

Türkiye'de Ulusal Takımı çalıştırırken aldığı yüksek para için eleştirilen Hiddink, 2007'de Hollanda Vergi Kurumu'nca vergi kaçırmak suçundan 45 bin avro cezalandırılmıştı.

Belçikalı Eric Gerets

File:Eric Gerets.jpg

Belçikalı Eric Gerets 2005-2007 Arasında Galatasaray'ı Çalıştırmıştı. Oyuncu olarak başarıları çalıştırıcı olarak başarılarından daha çok olan Gerets'in yönetimi altında Galatasaray 2005-2006 döneminde Türkiye Süper Ligi'nde birinci olmuştu. Eylül 2012'de Fas Ulusal Takımı çalıştırıcılığından atılan Gerets, en son Katar liginde bir takımı çalıştırıyordu...

Alman Jupp Heynckes

File:Jupp Heynckes 2013-01-04 (cropped).jpg

Borussia Mönchengladbach'ın eski oyuncusu Heynckes'in çalıştırıcılığı altında Real Madrid 1997-1998 döneminde, Bayern Münih de 2012-2013 döneminde UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazandılar. Bu Haziran ayında Bayern Münh'ten kendi isteği ile ayrılan Heynckes, bir daha çalıştırıcılık yapmayacağını söylemiş, ancak "asla demiyorum" demişti.

Heynckes'in Türkiye deneyimi bulunmuyor.

İtalyan Roberto Mancini

File:Roberto Mancini 008.jpg

İtalyan Roberto Mancini şimdiye dek Fiorentina, Lazio, İnter ile Manchester City'yi Çalıştırdı. Manchini'nin en bütük başarısı 2011-2012 döneminde 44 yıl aradan sonra Manchester City'ye ilk İngiliz Ligi birinciliğini kazandırması. Mancini bu yılın Mayıs ayında Manchester City'deki görevinden atıldı.

Hollandalı Dick Advocaat 

File:Dick Advocaat.jpg

Takma adı "Küçük General" olan Dick Advocaat'ın en büyüjk başarısı 2008 yılında Rus takımı Zenit'e UEFA Kupası'nı kazandırması. Advocaat en son 2012-1013 döneminde Hollanda takımı PSV'yi çalıştırıyordu. Bu dönemde PSV, Hollanda Birinci Kümesi'ni Ajax'ın arkasından ikinci bitirdi.