Fatih Terim: Galatasaray'a Dönersem Başkan Olarak Dönerim

 

File:Fatih Terim.jpg

Galatasaray'ın Fatih Terim'i işten çıkarmasının yankıları sürüyor. Fatih Terim'in yerine Galatasaray'ı çalıştıracak adaylar tartışılırken [Bakınız: Galatasaray'da Terim'in Yerine Kimler Aday?] Fatih Terim eper bir daha Galatasaray'a geri dönerse başkan olarak döneceğini söyledi.

Galatasaray Yönetimi Terim'in Türk Ulusal Takımını Çalıştırmasından Hoşnut Değildi

Fatih Terim ile Galatasaray yönetimi arasında birkaç aydır anlaşmazlık olduğu duyumları basın yayında yer alıyordu. Galatasaray'ın kendi evinde Real Madrid'e 6-1 yenilmesi, yönetimin eline büyük bir koz verdi. Önceleri Galatasaray taraftarlarının tepkisinden çekinen yönetim, Real Madrid karşılaşmasından sonra Terim'e karşı daha sert davranma fırsatını yakaladı.

Galatasaray genelağ sitesinde yapılan açıklamada "Yönetim Kurullarımızın sözleşmesini iki yıl uzatma kararı almasına cevaben Teknik Direktörümüz Sayın Fatih Terim'in kendisine yapılan yeni sözleşme önerisini kabul etmediğini açıklamış olması Yönetim Kurulumuza yeni çözümler aramak konusunda önemli bir sorumluluk yüklemiş bulunmaktadır" denilerek, işten çıkarmanın sorumluluğu Fatih Terim'e atıldı.

Ancak asıl nedenin değişik olduğu Galatasaray Basın sözcüsünün şu açıklaması ile anlaşıldı: "Galatasaray'ın uzun yıllardan beri oluşmuş bir yönetim hiyerarşisi vardır. Bu hiyerarşinin dışına çıkıldığını hissettiğimiz için bunun korunması adına böyle bir kararı almayı uygun bulduk". Sonuç olarak, Galatasaray yönetimi "emir-komuta" zincirinde bir işveren-çalıştırıcı ilişkisini Terim'de göremediği için onu işten çıkardı...

Taraftarlar Galatasaray Yönetimine Karşı Gösteri Yaptı

Terim'in Tarabya'daki evinin önüne toplanan kalabalık taraftar topluluğu, "Yönetim İstifa" bağırtıları ile Terim'e desteklerini verdiler. Evden çıkarak taraftarların yanına gelen Terim'in taraftarlara "Hakkınızı helal edin" derken gözlerinin dolu olduğu görüldü. Bunun üzerine taraftarlar "İmparator ağlama" diye bağırdılar.

"Galatasaray'a Geri Dönersem Başkan Olarak Dönerim"

Bu arada kendisine sorulan  “Hocam, 3. kez ayrıldın, yine gelir misin?” sorusuna Fatih Terim "Bir daha dönersem başkan olarak dönerim" yanıtını verdi.