RIVM Araştırması: Hollandalı Türkler Yalnız. Yapayalnız...

RIVM (Hollanda Kamu Sağlığı ve Çevre Kurumu)

RIVM ARAŞTIRMASI: HOLLANDALI TÜRKLER YALNIZ. YAPAYALNIZ...

RIVM (Hollanda Kamu Sağlığı ve Çevre Kurumu)'nun Hollandalı Türkler arasında yaptığı araştırmaya göre Türkler çok yalnızlık çekiyorlar.

Türkler Hollandalılara Göre 2 Kat Daha Yalnız!

Araştırmaya göre bunun yaşla da ilgisi yok. Genç ya da yaşlı Türklerde yalnızlık duygusu çok yaygın. Her 10 Hollandalı Türk'ten 7'si yalnızlık çekiyor.  Bu Hollanda ortalamasının 2 katı! Ayrıca her 4 Türk'ten 1 tanesi 'ağır yalnızlık' çekiyor...

Bu sonuç Türklerin Hollanda toplumundaki konumlarına geni bir bakış açısı getirdi, çünkü Türklerin genel görüntüsü genelde iyi gidiyor.

Ancak Hollanda'da hiç kimse Türkler denli yalnız değil!

Geçen hafta RIVM Hollandalılar arasındaki yalnızlığın %30 olduğunu açıklamıştı. Allochtoon'lar (doğulu ya da geri kalmış ülkelerden gelen göçmenler ile onların çocukları için kullanılan ayrımcı tanımlama) arasında bu oran %60. Ancak Hollanda'da hiç kimse Türkler denli yalnız değil! Türkler arasında kendilerini en yalnız duyumsayanlar işsiz olanlar.  İşsiz Türklerin arasında yalnızlık %75 düzeyinde! "Autochtone" ("gerçek Hollandalılar") arasında bu oran çok daha düşük: %44.

Hollanda'nın Yalnız Adam'ı Türkler...

Öteki allochtone'lar arasında da yalnızlık gerçek Hollandalı'lara göre daha yüksek ancak hiç biri Türkler kadar yüksek değil. Faslılar, Surinamlılar ile Antilliler arasındaki yalnızlık oranı Türklere göre daha düşük.

370 Bin Kişi İncelendi 

RIVM Hollanda genelinde yaptığı araştırmasında 370 bin kişinin durumunu inceledi.

-----------------------------------------------------------------------------------

Bu yazıyı kopyalamak isteyebilecek Hollanda Türk internet haber siteleri. Kaynak belirtiniz!