YENİ OSMANLI GELİYOR: Türk Dizilerini Seven Araplar, Kötü Davranıştan Yakınan Etiyopyalı hizmetçileri atıp Türk Hizmetçi Çalıştıracaklar.

image

YENİ OSMANLI GELİYOR: Araplar Türk Dizilerini Sevdi. Kötü Davranıştan Yakınan Etiyopyalı hizmetçileri atıp Türk Hizmetçi Çalıştıracaklar.

BBC'nin haberine göre Araplar evlerinde hizmetçi olarak çalıştırmak için Türklere vize verecekler.

Suudi Arabistan'da Ev Hizmetçilerine Çok Eziyet Ediliyor

Suudi Arabistan'da ev hizmetçilerine çok eziyet edildiği sürekli haberlerde yeralıyor. Geçen aylarda bir Saudi prensesi Amerika'ya yanında getirdiği hizmetçisine köle gibi davrandığı için tutuklanmıştı (haber için tıklayın).  2010'da Olan bir olayda da, Suudi ev sahipleri Sri Lankalı hizmetçinin gövdesine çivi çakarak "cezalandırmışlardı" (haber için tıklayın).

Afrikalı Hizmetçiler İnsanlık Dışı Davranıştan Yakınınca...

Geçen aylarda Afrikalı hizmetçiler Suudi Arabistan'daki yaşam koşullarından yakınmıştı. . Bunun üzerine birdenbire Afrikalıların oturum izinlerinde "sorunlar" çıkmıştı. Daha sonrasında Suudi Arabistan polisi ile Etiyopyalı hizmetçiler arasında sokak çatışmaları çıkmıştı.

Bunun üzerine Etiyopyalı Afrikalılar sosyal medyada kampanya başlatmışlardı. Etiyopyalılar #SomeoneTellSaudiArabia (Birisi "Suudi Araplara Söylesin")  Twitter imi ile Suudi Arapların insanlık dışı davranışlarını duyurdular (Twitter gönderilerini görmek için tıklayın: #SomeoneTellSaudiArabia)

Araplar şimdi Türk hizmetçi istiyorlar

Afrikalıların bu durumu ortalığa dökmesine Suudi Araplar kızdı.  Sonra Araplar yeni hizmetçi arayışına girdiler. İlk önce internette şaka olarak başlayan "Hangi Türk'ü evimde hizmetçi" isterim tweetleri çıktı. Bu tweetlerde Türk dizilerindeki oyuncular konu oldu. Ama sonradan Suudi Arabistan yönetiminin de aklına Türk hizmetçiler geldi. Suudi Arabistan'ın Türkiye'den evlere hizmetçi getirmek için vize kolaylığı göstereceği bildiriliyor.

BBC'nin bu konudaki haberi için (vidyo ve İngilizce) tıklayın.