Emekli Öğretmen Camide Cenaze Namazında Öyle Birşey Yaptı Ki!

 

Emekli Öğretmen Camide Cenaze

Namazında Öyle Birşey Yaptı Ki!

 

image

 

Aydın'ın Nazilli ilçesinde işadamının cenaze namazı kılınırken tatsız bir olay yaşandı.

Kanser sağaltması için yatırıldığı hastanede ölen işadamı Ali Gürsoy'un cenaze törenine yüzlerce kişi katıldı. Ali Gürsoy Nazilli'deki bir esnaf birliğinin de başkanı idi.

Törende tam cenaze namazı başlarken, emekli öğretmen İbrahim Atabey "Hakkımı helal etmiyorum" diye bağırdı.

Emekli öğretmen önce imamın elinden elinden mikrofonu alıp konuşmak istedi. Alamayınca da, namaza katılanlara dönerek, “Gürsoylar’ın bana 100 bin lira borçları var. Bu nedenle ben hakkımı helal etmiyorum” diye bağırdı.

Emekli öğretmen, 2004 yılında işadamı ile kardeşinden ev satınalmak için 100 bin TL verdiğini ancak evi kendisine hala vermediklerini söyledi. O yüzden de cenaze törenine gelip konuşmayı yaptığını söyledi.

Cenaze namazlarında imamlar namaza katılanlara "Merhumu (ölen kişiyi) nasıl bilirdiniz? Hakkınızı helal ediyor musunuz? diye sorarlar. Katılanlar da “iyi biliriz”, “helal olsun” diye yanıtlarlar.

Ancak zaman zaman, ölen kişiden zarar gördüklerini söyleyen kişiler cenaze namazlarında “kötü bilirdik” ya da “helal etmiyorum” diyebiliyorlar. Bunun bir örneği de Bodrum'da yaşanmıştı.

Tahir Bice adlı çiftçi, komşusunun cenaze namazında "İtirazım var. Merhumu iyi bilmem. Hakkımı helal etmiyorum" demişti. Organik tarım üreticisi Tahir Bice, komşusunun tavuk ve ördeklerini öldürdüğünü söylüyordu. Olay Türkiye'de gündeme oturmuştu.

Çiftçi olaydan sonra her gittiği yerde “helal et yoksa senle işimiz yok” baskısı gördü. Tahir Bice inat etti hakkını helal etmedi ama o kadar baskı oldu ki, dayanamadı. Sonunda Bodrum’dan ayrılmak zorunda kaldı, kendi yöresi Tokat'a geri döndü.

 

 

    • Özer Karakuş
      Özer Karakuş

      Bence dogru yapmis (tabii eger iddiasi gercekse). Diyelim ki dedigi gercek ve isadami bunun bütün birikimini ic etmis. Sonra isadami öldügünde "hakkimi helal ediyorum" demek zorunda mi? Siz olsaniz hakkinizi helal eder misiniz?

      • Yavuz Baran
        Yavuz Baran

        Denmez kardesim. Adam ölmüs gitmis. Söylenmez öyle sey cenazede. Varsa bir günahi Allah onu ona göre degerlendirir.

        • Seçil
          Seçil

          madem öyle imam neden sorar (yukardan kopyeledim) "Merhumu (ölen kişiyi) nasıl bilirdiniz? Hakkınızı helal ediyor musunuz?" diye??????????????

          • Deniz Berk
            Deniz Berk

            iyi kisiler öldüklerinde "Allah tahsiratini affetsin" denir. Ama adam kötü birisiyse bu da denmez. Ben demem.

            Madem "nasil bilirdiniz" "helal mi" diye soruyor imam, o zaman da icimizden ne geciyorsa onu söylemek gerekir. Yalan söylemek daha günah degil mi?

            O yüzden eger birisi size kötülük yapmissa, "iyi bilmezdim. helal etmiyorum" diyebilmeliyiz.