İşte Ünlü “DRTBOX” (DRT Kutusu) Cep Telefonlarını Bunlarla Dinliyorlar!

İşte Ünlü “DRTBOX” (DRT Kutusu)

 

Cep Telefonlarını Bunlarla Dinliyorlar!

 

image

 

 

Ülkelerin haberalma örgütleri “teröristleri bulmak için” cep telefonlarını da dinliyorlar. Amerika'nın dinleme işlerini ortaya seren Amerikalı Snowden'in söylediğine göre birçok Avrupa ülkesi de bu aygıtları kullanarak yurttaşlarını dinliyor. Aralarında Hollanda da var.

 

 

Bu konuyu araştıran kaynakların yazdığına göre, örneğin Hollanda haberalma örgütleri Burum en Eibergen'deki antenleri aracılığı ile Afganistan'a kadar olan bölgedeki bütün telsiz (cep) telefon konuşmalarını dinleyebiliyor.

 

Amerikalı DRT Kuruluşu Üretiyor

 

 

Amerikalı DRT “Digital Receiver Technologies” kuruluşunun ürettiği aygıtları haberalma aygıtları çok seviyor. İşin internete düşmesinden sonra bu kuruluş ürün bilgilerini internet sitesinden kaldırdı. Yukarıda görseli görülen ürün DRT2101A modeli. Büyük olasılıkla 10 yıl kadar önce üretilen modellerden. Yenileri daha ufak ve daha sayısal tekniklerle çalışıyor. Ancak onların görselleri daha internete düşmedi...

 

Hala internette Çok Bilgi Var

 

 

Her ne kadar DRT bilgileri sitesinden kaldırsa da, hala arabelleklerde (cache) kalmış bilgiler var. İnternette bu bilgilere ilgi duyanlar kendi sitelerini oluşturup bilgileri yayınlıyorlar. “Top Level Communications” güncesi de bunlardan birisi.