Türkiye'de Avrupalı Türkleri Dolandırma Yolu: Kooperatifler - Kuşadası Uydukent dolandırıcılığı

 image

Türkiye'de Avrupalı Türkleri Dolandırma Yolu: Kooperatifler

Her yaz tatil için Kuşadası'na gideriz. Orada burada tanıdıklar aracılığı ile yazlık kiralarız. hem kalabalık olduğumuz için otele göre ucuza geliyor, hem de otelde sürekli evinize birilerinin girip çıkması gibi sorunlar yok. otelde herşey sizin için kurgulanıyor, sizi figüran durumuna düşürüyorlar.

Neyse, bir gidişimizde -en az 12-14 yıl önce- kuşadası'nda tatildeyken, bir komşunun önerisi ile Uydukent adlı bir kooperatife girdik. Yapı ev biçiminde değil de apartman biçiminde olduğu için ilgimizi çekti. Çünkü biz oraya yılda bir kere 25-30 günlüğüne giden kişileriz. Ne bahçe ile uğraşacak zamanımız var ne de o kadar Türkiye'ye git gel iznimiz.

Yıllarca Aylık Ödentiden Sonra Toplu Para İstediler!

On yıldan uzun bir süre ödedik düzenli olara aylık ödentileri. Ancak bir türlü yapı kaba inşaatın ilerisine gitmedi. Sonra 3 yıl kadar önce bize bir öneriyle geldi kooperatif: "Ya şu kadar parayı yatırın, ya da üyelikten çıkın. Üyelikten çıkma kararı alanlara paraları 1 yıl içinde geri ödenecek.". Toplantıya gittiğimizde baktık tezgahı kurmuşlar. Krediler yalnızca bir bankadan alınacak. faizler ortalamanın üzerinde. işi bir yükleniciye vermişler. adam da oldukça yüklü bir ön ödeme istiyor işi bitirmek için.

Bu iş pis kokuyordu. Hem onca yıl sen ödeme yap hiç bir gelişme olmasın, ondan sonra da şantaj gibi bir durum: "Ya şu kadar parayı öde, ya da git". Çıkmaya karar verdik.

1 Yıl İçinde Paramızı Geri Ödeyeceklerdi 3 Yıl Geçti! Dalga Geçiyorlar Zorbalık Yapıyorlar!

Aradan 3 yıl geçti hala peş kuruşumuzu geri alamadık. Her aradığımızda, pişkin pişkin, "evler satılırsa yüklenici bize ödeyecek, biz de size" gibi sözler duyuyoruz. Anlaşmayı anımsattığımızda terbiyesiz terbiyesiz sözler ediyorlar.

Sonradan öğrendik ki bu Kuşadası Uydukent kooperatifinden (http://www.kusadasiuydukent.com/news.php) ayrılan yüz dolayında Almanyalı Türk varmış. Biliyorlar ki bizim hakkımızı aramak için ne zamanımız var ne de bilgimiz, ne de çevremiz, sömürüp duruyorlar. Bu Uydukent namussuzları bir de utanmadan ulu önder Atatürk'ün resmini ve sözlerini anasayfalarına koyarak, onu da bu dolandırıcılıklarına alet ediyorlar!

Türkiye'de Kooperatiflerden Uzak Durun!

Benim size diyeceğim, Türkiye'de kooperatiflerden uzak durun. Yoksa siz de bu Kuşadası Uydukent dolandırıcılığı gibi namussuzluklara uğrarsınız.

Varsa paranız, beğenin olmuş bitmiş evi satın alın. Yoksa toplu paranız, o zaman yazlık ya da ev almayacaksınız. Şöyle düşünün, elinizdeki parayı kooperatife vermek, sokağa atmak gibi birşey! Hatta tam öyle de değil. Sokağa atmak daha iyi. Çünkü Kuşadası Uydukent gibi dolandırıcı namussuzlarla uğraşmıyorsunuz, siniriniz ruhsal durumunuz bozulmuyor. Türkiye'deki kooperatif durumları kaç kişiyi kanser hasta etmiştir Allah bilir.

Siz siz olun kooperatiflerden UZAK DURUN!

 

    • Cengiz
      Cengiz

      vay anasını. Namussuzlar!

      • Ataman Keskin
        Ataman Keskin

        yaparlar. ne de also "alamancı"yız. ilgilenemiyoruz. aşşağılık dolandırıcılar...

        • Turgut Karataş
          Turgut Karataş

          Ahlaksizlar bizim dayioglunun da parasini tutuyorlar yillardir. Bilmiyorum isin icinde Kusadasi belediyesi var mi ama her durumda belediyenin bu kadar büyük capli bir isteki dolandiriciligin farkinda olmamasi olanaksiz. Zaten kuruculari arasinda belediye de vardi diye biliyom.

          • Eren Sarayköylü
            Eren Sarayköylü

            Fotoğrafa dikkatli bakarsanız soldan 4. kişi (önde durup ötekilere vaaz veren) Kuşadası belediye başkanı Esat Altungün'dür. Acaba ne diyor?

            Bence "yapmayın çocuklar, insanların yıllarca çalışma emeklerinin sonucu olan birikimlerini böyle hortumlamayın" DEMİYOR. "Ulan namussuzlar utanmıyormusunuz insanların emeklerinin üzerine yatmaya rantçı asalaklar" HİÇ DEMİYOR gibi geliyor bana...

            Kardeşler, Türkiye'de kıyı ilçeleri, kentleri RANT yeridir. O yerlerde bu işler AKP'ye,CHP'ye bakmaz. Hepsi yemek için gelirler...

            • Emek Kaklıç
              Emek Kaklıç

              Ben biliyorum, Kuşadası Uydukent projesi Kuşadası belediyesinin sınırları içindeki en büyük projedir. Belediye başkanı Esat Altungün'ün bu projede halka yapılan haksızlıktan habersiz olmasını düşünemiyorum.

              Kesinlikle Esat Altungün'ün haberi vardır.Ama bu hiç kimseye kesinlikle "Altungün de bu dolandırıcılığın parçasıdır" demek hakkını vermez!

              Unutmayalım adam koca bir ilçeyi yönetiyor. Çok dinamik ve işlek bir ilçe. Bir sürü sorunu olan bir ilçe. O yüzden Uydukent sorununu Esat Altungün'ün önüne sürmek ve gündemine girmesini sağlamak bizim görevimiz.

              Esat Altungün çok iyi ve dürüst bir belediye başkanıdır. Buradaki sorun önceliklerdir. O yüzden bir kampanya düzenleyip bu konuyu gündeme taşımak gerekir diye düşünüyorum.

              • Ertan Kuş
                Ertan Kuş

                Yasal yollara gidilse diyorum ama herhalde kilifina uydurmuslardir namussuzlar. İnsanlara imzalattıkları o belgelerde aralara sikistirmislardir birseyler.

                • Eren Sarayköylü
                  Eren Sarayköylü

                  Arkadaslar halka yapilan bu dolandiriciliga, bu namussuzluga karsi kampanya baslatalim.

                  Sosyal medyaya bildirelim.

                  Gerekirse Kusadasi belediyesinin önüne gidip oturma eylemi yapalim.

                  BU UYDUKENT NAMUSSUZLUGUNA SON VERELIM!

                  • Caner Özdemir
                    Caner Özdemir

                    Arkadaşlar .Ben M.Zeki Özdemir Uydukentin eski yöneticisi.Bilecik te mali müşavirim.Uydukentteki kanunsuslukları Kuşadası C.Savcılığına bildirdim.Dosya no 2013/4848 dur.Savcılık soruşturması devam etmektedir. mzo3568@hotmail.com ile 532 313 3871 nolu telefondan ulaşabilşirsiniz.Mağdurlar ilgili dosyaya ek şikayette bulunabilir.selamlar 

                    • Caner Özdemir
                      Caner Özdemir

                      Arkadaşlar .Ben M.Zeki Özdemir Uydukentin eski yöneticisi.Bilecik te mali müşavirim.Uydukentteki kanunsuslukları Kuşadası C.Savcılığına bildirdim.Dosya no 2013/4848 dur.Savcılık soruşturması devam etmektedir. mzo3568@hotmail.com ile 532 313 3871 nolu telefondan ulaşabilşirsiniz.Mağdurlar ilgili dosyaya ek şikayette bulunabilir.selamlar 

                      • Aygül Temiz
                        Aygül Temiz

                        @canerÖzdemir Caner bey savcılığa bildirinizin içeriğine internetten ulaşmamız olası mı? Ya da siz burada paylaşabilir misiniz? Saygılar.

                        • Mehmet Zeki Özdemir
                          Mehmet Zeki Özdemir

                          Sayın Aygül Temiz öncelikle farkında olmadan oğlanın facesinden girdiğim için özür dilriyorum.Caner oğlumdur. Ben Mehmet Zeki Özdemir.mail adresini yukarıda verdiğim adresime bildirirseniz uydukentteki gelişmeler hakkında bilgi verebilirim.C.Savcılığında üç adet şikayetim mevcuttur.Soruşturma aşamasındalar.2013/4849 soruşturma dosya numarası.Telefonumuda verdim Detayları mail atabilirim.

                          • Mehmet Zeki Özdemir
                            Mehmet Zeki Özdemir

                            Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri birliğe bağlı kooperatiflerin asansörlerini 26.01.2015 tarihinde mühürleyerek kullanıma kapatmıştır.Teknik şartnameye uygun ise niye kapatıldı değilse geçici kabulleri niye yapıldı.Kimler geçici kabulü yaptı.Bütün bunlarda yargıya taşınarak sorumlular hakkında gerekenin yapılması sağlanacaktır.

                            • Mehmet Zeki Özdemir
                              Mehmet Zeki Özdemir

                              Asansör olayı buz dağının su üzeridir.Buzdağının su altında görünmeyen kısmı aydınlatılasıya kadar çalışmalarım devam edecektir.Sitenizdeki fotoğraf karesinde yer alıp dolandırıcılıkla itham edilmem benim için züldür.Dolandırıcılara karşı sonuna kadar mücadele edeceğim.Mücadele edeninde yanında olacağım.Haklılığımı adalet aracılığı ile kanıtlayacağım.

                              • Güner Kara
                                Güner Kara

                                @Mehmet Zeki Özdemir Bir tanidigim da Uydukent dolandiriciligindan cok para yitirdi. Sizin Uydukent ile iliskiniz nedir? Eski yönetici misiniz? Selamlar.

                                • Mehmet Zeki Özdemir
                                  Mehmet Zeki Özdemir

                                  Sn Güner Kara 

                                    Uydukent yönetim kurulu üyeliğim 06/2009 döneminde başladı.İnşaat faaliyetleri başladı.Yüklenici firmalar ile yöneticiler menfaat ilişkilerine girince karşı çıktım.Gayri kanuni işlemleri delilleri ile beraber C.Savcılığına verdim.İlgilenlere 2013/4849 dosya no Halen sadece S.S.Florya Kooperatifi ortağı olarak ilişkim devam etmektedir.Selamlar. Mehmet Zeki Özdemir S.Muhasebeci Mali Müşavir-Mali İç Denetim Uzmanı

                                  • Kenan Acar
                                    Kenan Acar

                                    arkadaşlar 5 yıl zaman aşımı varmış eğer bu zaman zarfında hukuki yola baş vurmazsanız hiçbir hak iddia edemiyorsunuz....yöneticiler bunu biliyor ve zamanaşımının dolmasını bekliyorlar...sn mehmet zeki bey bununla ilgili alacaklı üyeleri bilgilendirirmisiniz

                                    • Mehmet Zeki Özdemir
                                      Mehmet Zeki Özdemir

                                      Sn Kenan Acar

                                      Kooperatiften çıkan veya çıkarılan ortakla ilgili hesaplaşma süresi ve yükümlülüğü Kooperatifler kanunu 17.maddesi ile ana sözleşmenin 15 maddelerinde düzenlenmiştir.Beş yıl zaman aşımı süresi doğrudur. Dava açmayan,hak talebinde bulunmayan hak kaybına uğrar.Anasözleşmemizin 15 maddesinde düzenlenmiştir.Anasözleşmemiz bakanlık tip anasözleşmesi olup birliğe bağlı tüm kooperatiflerde aynıdır. Kooperatiflerden alacaklıklı ortaklarla ilgili Kuşadasında herhangi bir ortak çalışma olmayıp ferdi davalar açılmaktadır. mehmetzekiozdemir@hotmail.com  532 313 38 71 iletişim adreslerim ilgilenlere

                                      Selamlar kolaylıklar

                                      • Temel Tüfekçioğlu
                                        Temel Tüfekçioğlu

                                        Vay anasini bu zaman asimi isini soylediginiz iyi oldu arkadaslar. Bir yakinim da bu kooperatifin dolandirdiklari arasinda. Hemen bildirecegim.

                                        • Günay Akartürk
                                          Günay Akartürk

                                          Arkadaşlar eski yönetici Mehmet Zeki Özdemir'in yeraldığı görseli yeni yöneticilerinkisi ile değiştirdirm.

                                          Nedeni, sayın Özdemir'in üyelerin paralarının üstüne yatan şimdiki yönetime karşı yargıya gitmesidir.

                                          Açıkçası eski yöneticinin bu olaydaki sorumluluğunu tam olarak bilmiyorum. Örneğin, bu geri ödeme sözü verildiğinde kendisi yönetimde miydi? Bunu kendisinin burada açıklığa kavuşturmasını bekliyorum.

                                          • Günay Akartürk
                                            Günay Akartürk

                                            Kuşadası belediye başkanı Esat Altungün bu konuda neden girişimde bulunmuyor? Yoksa o da bu dolandırıcılığın içinde mi? Bunu da aydınlığa kavuşturmamız gerek.

                                            • Mehmet Zeki Özdemir
                                              Mehmet Zeki Özdemir

                                              Arkadaşlar,

                                                Ayrılan ortakların yaptıkları ödemelerin geri ödenmesi kooperatiflerin genel kurullarındada karara bağlanmıştı.Üç yıl beklenmeden genel gider katkı payı kesilmeden hemen ödenecekti.Birlik yöneticisi bazı kişilerin kanunsuz bazı olayları icra etmeleri ile gayri kanuni ilişkişler sonucu binlerce kooperatif ortağı mağdur edilmiştir.Gayri kanuni gördüğüm olayları C.Savcılığı na bildirdim.Dosya numarası 2013/ 4849 dur.Halen soruşturma devam etmektedir.Ben Florya kooperatifi ortağıyım.2014 genel kuruluna kuşadasında ikamet eden kooperatiften ayrılmış ihraç edilmiş elliiki ortağa yazı gönderdim.Davanıza genel kurula gelerek sahip çıkın dedim.Gelen sadece beş kişiydi. Kanunsuzluklarda kim işin içinde savcılıkça soruşturulmaktadır.

                                               

                                              • Mehmet Zeki Özdemir
                                                Mehmet Zeki Özdemir

                                                Arkadaşlar,

                                                  Ayrılan ortakların yaptıkları ödemelerin geri ödenmesi kooperatiflerin genel kurullarındada karara bağlanmıştı.Üç yıl beklenmeden genel gider katkı payı kesilmeden hemen ödenecekti.Birlik yöneticisi bazı kişilerin kanunsuz bazı olayları icra etmeleri ile gayri kanuni ilişkişler sonucu binlerce kooperatif ortağı mağdur edilmiştir.Gayri kanuni gördüğüm olayları C.Savcılığı na bildirdim.Dosya numarası 2013/ 4849 dur.Halen soruşturma devam etmektedir.Ben Florya kooperatifi ortağıyım.2014 genel kuruluna kuşadasında ikamet eden kooperatiften ayrılmış ihraç edilmiş elliiki ortağa yazı gönderdim.Davanıza genel kurula gelerek sahip çıkın dedim.Gelen sadece beş kişiydi. Kanunsuzluklarda kim işin içinde savcılıkça soruşturulmaktadır.