Mustafa Eraslan Adlı "Doktor" Zor Durumdaki Hastaları Sahte ve Pahalı "İlaçlarla" Sömürüyor

Bir arkadaşımın kardeşi hasta. Kanser. Beyninde tümör var. Düzenli olarak Ankara'da bir üniversite hastanesinde iyileştirme bakımı görüyor. Bir gün aklımıza geldi. Bir sürü televizyon kanalında Mustafa Eraslan adlı bir doktor çıkıp duruyor. TV proğramını arayan hastalar nasıl şu ya da bu hastalıktan bu doktorun ilaçlarının yardımı ile iyileştiklerini söylüyorlar. Arayanlardan birisinde beyin tümörü vardı. İlacı almış iyileşmiş.

Denize düşen yılana sarılırmış. Biz de oturup bu "doktoru" aradık. Telefonu alan kişi kendisi değil bir çalışanıydı. Bize uygun ilacın kendilerinde olduğunu söyledi. Daha doğrusu hazırlayacaklarmış. "Hemen arkadaşlara söyleyeceğiz, bütün öğleden sonra çalışacaklar" dedi. İlacın fiyatı 1200 TL imiş. Ancak hasta kanser olduğu için indirim yaptı 1000 TL'ye olurmuş. Önden para göndermemize gerek yokmuş. Eve posta ile gönderecekler, biz de ödemeyi yapacağız. Bize oldukça ayrıntılı ödeme bilgilerini de vermeyi unutmadı sağolsun. Kredi kartı kabul ediyorlarmış. Kredi kartının durumuna göre bankamız 6 ya da 12 aya bölebiliyormuş. Bunun için banka ile konuşmamız gerekiyormuş falan filan.

1000 TL (yaklaşık 400 avro) yüksek fiyat diyebilirsiniz. Ama yüce Allah düşürmesin, zor durumdaki bir kişinin denemeyeceği birşey yok. İşe yararsa oldukça düşük bir para diye düşündük. Ama sonradan düşündüğümüzde, anladık ki, telefonda hastalık ve iyileştirmeden çok para ve ödeme konuşuldu. İnternette bir arama yaptık. Bu Mustafa Eraslan denilen "doktor" konusunda bir sürü yakınma, şikayet var. Adam meğer çeşit çeşit hastalıklara hep aynı ilacı gönderiyormuş. Bunun panax denilen bir ilacı 2013'ün başında yasklanmış. Telefonda bize ilaç adı söylenmedi ancak büyük olasılıkla "ilacın" adını değiştirip satıyorlar. Ayrıca internetteki şikayetlerde "ilacın" bazen hastanın durumunu daha da kötüleştirdiği yönde yazılar var. Bir de, gelen paketi açmadan geri göndermek isteyenler bir türlü ulaşamıyorlarmış bu doktorun telefonlarına.

Sonunda almamaya karar verdik. Arayıp söyledik.

Bundan sonrası ilginç. İki gün sonra bir telefon geldi. Telefondaki kişi "hocam ile konuştum (Mustafa Eraslan demek istiyor), sizin durumunuza acıdığı için özel indirim yapmamı istedi" dedi. Fiyatı 150 TL'ye (60 avro) düşürdüler! Bir de hastamızın hayır duasını istiyormuş "doktor" hazretleri!

Düşünün! İlk istenen fiyat 1200 TL iken "acıdıkları için" 1000 TL'ye düşmüştü. Şimdi de yine "acıdıkları" için fiyatı 150 TL'ye düşürdüler! Başka deyişle fiyat 9 kat düştü!

SAĞLIK BAKANLIĞI, RTÜK NEREDE? YURTTAŞINI KORUYAN DEVLET NEREDE?

Bunun bir sağlık işi değil de, bir pazarlama işi, bir dolandırıcılık, soytarılık olduğunu anlamak için daha ne kadar kanıt gerekiyor?

Bu Mustafa Eraslan denilen "doktor" sağdan sola bütün kanallara tanıtımlar veriyor. Zor durumdaki kişilerin içine düştükleri durumu kullanıp onlara yalancı umutlar vererek sonuna dek sömürüyor!

İnternette araştırdım, ilaçlarının hiç bir bilimsel dayanağı yok. İlgisiz hastalıklara hemen her zaman aynı ilacı veriyor!

İlacı almama nedeni olarak hastanedeki doktorun istemediğini söyledik. Telefonda aldığımız yanıt "İş onlara kalırsa, onlar istemezler" idi. Hastaları gerçek doktorlardan ve hastanelerden soğutan sözler. Acaba kaç hasta bu soytarılar yüzünden hastane, doktor iyileştirmesini bıraktı?

Ben olağan hastane, doktor yöntemlerinin yanısıra, başka seçenek sağlık yöntemlerine (ot ilaçları vb) inanan bir kişiyim. Ancak onların da bilimsel dayanağı olmalı. Birçoğunda var zaten. Ama bunların yaptığı düpedüz umut satmak. Kişileri içine düştükleri durumda sömürmek!

TV'leri denetleyen RTÜK bu tür TV tanıtımlarına nasıl izin veriyor?

Herşeyden önce, Türk Sağlık Bakanlığı nasıl izin veriyor? Sağlık bakanı bu soytarılığı göre göre geceleri nasıl rahat uyuyor?

YAZIK!

    • Yaşar
      Yaşar

      İnsan dediğin çiğ süt emmiş kardeşim. Hastalara gelince "denize düşen yılana sarılır". Allah düşürmesin bizim başımıza gelmesin ama sen ben de her yerden çare beklerdik. Hastanın suçu yok. Kanı bozuk bu namussuzlara karşı sağlık bakanlığının artık birşey yapma zamanı geldi de geçti bile. 

      • SerpilAkar
        SerpilAkar

        Insanlar para icin ne kadar adi olabiliyorlar!

        • Cem Daloğlu
          Cem Daloğlu

          Bu gibi dolandiriciliklar her yerde, her ülkede oluyor. Almanya'da yok mu böyle savlarla ot yagi satmaya calisanlar? Umarim zaman icinde Türk saglik bakanligi da konuya el atacaktir.

          Kalin saglicakla.

          • Ayşenur Aydın
            Ayşenur Aydın

            Dini imani para olan bir sürü namussuz var ortalikta. Hastalarin durumunu böyle kullanmak ne kadar kötü. Insallah cekerler cezalarini bu pislikler.

            • Güner Sevinç
              Güner Sevinç

              ne "insanlar" var...

              • Aynur Seren
                Aynur Seren

                Alan hoşnut satan hoşnut. Size ne oluyo?

                • İbrahim Mutlu
                  İbrahim Mutlu

                  Aynur hanım, sizce kişilerin en zor zamanlarında böyle rahatça sömürülmeleri onaylanabilir bir durum mu?

                  • Gülsu
                    Gülsu

                    Bence İGRENC bir durum!

                    • Doğan
                      Doğan

                      benim bildigim dolandırıcılar ilac iznini Saglik bakanligindan almiyorlar. Hayvancilik Tarim ve GIDA bakanligindan aliyorlar. Gida bakanligi da "gida eklentisi" altinda izin veriyor. AMA buradaki sakatlik, nasil oluyor da saglik bakanligi bunu kanser vb gibi hastaliklarla ilgili reklamlarda kullandiriyor?