HADİSE!

HADİSE Haberleri, Konserleri, Görselleri!!

http://www.hadise.com/upload/2066cover.jpg

Yüzlemimizi BEĞENELiM!

BİLGİ

Hadise Açıkgöz (d. 22 Ekim 1985), Türk şarkıcı, şarkı sözü yazarı ve besteci. Belçika'nın Flaman Bölgesi'nde yer alan Antwerpen ilindeki Mol ilçesinde doğup büyüdü, 2003 yılında Idool 2003 yarışmasına katıldı. Yarışmada birinci olamadı ancak müzik kuruluşlarının ilgisini çekerek albüm önerileri aldı.

İlk tekşarkı çalışması "Sweat" ile 2004'te çıkış yaptı. 2005'te aynı adlı ilk stüdyo albümünü yayımladı. Albümdeki "Stir Me Up", "Milk Chocolate Girl", "Ain't No Love Lost" ve "Bad Boy" şarkılarını tekşarkı olarak da satışa sundu. Bu şarkılardan "Stir Me Up" yüzünden, adı Türk basınında yer aldı.

2008'de ikinci stüdyo albümü Hadise'yi yayımladı. Aynı yılın son aylarında, kendisinin 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edeceği açıklandı. 31 Aralık 2008'de Eurovision için hazırladığı "Düm Tek Tek" şarkısını tanıttı. 16 Mayıs 2009'da Moskova'da düzenlenen yarışmayı dördüncü olarak tamamladı. Aynı ay içinde üçüncü stüdyo albümü Fast Life'ı piyasaya sürdü. Haziran 2009'da dördüncü stüdyo albümü Kahraman'ı yayımladı. Albümdeki "Evlenmeliyiz" ve "Kahraman" şarkılarını kliplendirdi. Nisan 2011'de beşinci stüdyo albümü Aşk Kaç Beden Giyer?'i piyasaya sürdü. Mayıs 2012'de "Biz Burdayız" şarkısını single olarak satışa sundu.

Christina Aguilera, Brandy Norwood ve Beyoncé'den esinlendiğini söyleyen Hadise'nin ödülleri arasında bir Altın Kelebek Ödülü ve üç TMF Ödülü bulunmaktadır.

 

14 ARALIK 2013 Avusturya - Viyana

image 

----------------ÖNÜMÜZDEKİ AVRUPA KONSERLERİ--------------------

(Lütfen buraya eklediğiniz konserleri avroTürk'e Etkinlik olarak da ekleyiniz çünkü o zaman her yerden görünüyor).

- Daha duyurulmuş olan yok.

Latest comments

No comments

Navigation