NL-Alert Bilgisi

 

image

 

NL-Alert Nedir?

NL-Alert İvedi durumlarda Hollanda devletinin yurttaşlarını cep telefonları aracılığı ile uyarmasıdır.

Örneğin su basması, fırtına gibi yıkıma yolaçan bir doğa olayı, bir terör saldırısı vb gibi beklenmedik durumlar olduğunda, Hollanda devleti yurttaşlarının cep telefonlarına kısa iletiler gönderir.

Bu iletilerde 'Ne oldu?' ile 'Bu durumda yapılacak en iyi şey nedir?' bilgisi yeralır.

Neden NL-Alert ?

NL-Alert'in amacı sorunlu bölgedeki ve yakın çevresindeki kişileri olay konusunda bilgilendirmektir. Bu yolla daha çok sayıda kişi daha çabuk ve daha iyi bilgilendirilebilir.

NL-Alert Nasıl Çalışır?

Hollanda devleti sorunlu bölgedeki kişilerin cep telefonlarına kısa ileti gönderir. Bu iletiler hücre yayını olarak gönderilirler (olağan kısa ileti Kİ/SMS olarak değil). Bu yüzden telsiz telefon ağlarında yükleme yapmazlar.

Aradaki ayrımı anlamak için 11 Eylül 2001'i düşünün. El-Kaide saldırıları sırasında aşırı yük yüzünden kimse internetten bilgi alamadı ama herkes televizyon yayınlarını izleyip oradan bilgi alabildi. NL-Alert'i bir çeşit TV yayınına benzetebilirsiniz ancak yalnız cep telefonlarına kısa ileti gönderen bir yayın. Böylece telsiz telefon ağları aşırı yükten çalışmaz duruma gelse bile, Hollanda ülke yönetimi sizin cep telefonunuza kısa ileti gönderebilir.

NL-Alert uyarıları parasızdır. Ayrıca gizliliğinizi güvence içine alır. Adınız, telefon numaranız gibi bilgilerin bilinmesine gerek yoktur. Uyarıyı yalnızca rounlu bölge içinde ya da yakınında olduğunuz için alırsınız.

image

 

Hangi durumlarda NL-Alert kullanılır?

NL-Alert, zehirli gazlar, patlama ya da sel baskını, büyük yangın gibi sağlığı tehdit eden ivedi durumlarda kullanılır.

Yurttaşların cep telefonlarının NL-Alert için çalışıp çalışmadığını yoklamaları için Hollanda ülke yönetimi 2013 yılında 2 deneme yayını düşünmüştür. İlk yayın 4 Şubat 2013'te yapılmıştır. 2013'ün ikinci deneme yayını da 4 Kasım 2013'te saat 12:00 sıralarında yapılacaktır.

Telefonunuzun NL-Alert için uygun olup, olmadığını ve ne yapman gerektiğinizi anlamak için tıklayın.

Ek bilgi mi istiyorsunuz?

NL-Alert üzerine daha çok bilgi için:

site:      Rijksoverheid.nl

telefon: 1400 ( yerel tarife ) Hafta içinde 8:00 20:00 saatleri arasında.