Fırtına yüzünden Transavia, KLM uçakları tehlike atlattı

 image

 

Dünkü fırtına Hollanda'daki havaalanlarını da etkiledi. Tranbsavia ile KLM uçakları kötü anlar yaşadı. Her iki uçağın inişini amatör filimciler çektiler!

Transavia: Çarpma için hazırlanın!

İspanya'nın Girona kentinden gelen Transavia uçağına fırtına yüzünden Rotterdam'a iniş izni verilmemiş. Uçak 20 dakika havada beklemek zorunda kalmış. Ancak yalnızca 30 dakikalık yakıtı kalınca Amsterdam Schiphol havaalanına yönelip oraya inmek zorunda kalmış. 

Uçağın az benzini kaldığı için, yüksek yele karşın elle (otomatik pilot olmadan) ve hızlı inmesi gerekmiş. Bu fırtınalı durumlarda tehlikeli bir inişmiş. İnerken hostesler "Çarpma için hazırlanın" ("Brace for impact") duyurusu yapmışlar. Olay o denli kötü anlayacağınız.

Hollanda gazeteleri "Rotterdam'daki hava durumunu bilen pilot Girona'dan ayrılmamalıydı" diyorlar. Bazıları ise, pilotun duruma göre daha çok yakıt yüklemesi gerektiğini yazıyorlar. Sağ salim inişten sonra Transavia pilotu da "25 yıllık pilotluğumda böyle birşey görmedim" demiş...

İşte Transavia'nın inişi:

 

KLM uçağının kanadı az kalsın yere çarpmış

Dün Schiphol Havaalanı'na inen KLM'nin Boeing 777-300 uçağı sert yandan esen sert yel yüzünden kötü anlar yaşadı. Uçağın kanadı az kalsın yere değiyordu.

İşte iniş:

 

"Fırtınanın suçu yok"Uzmanlar bu kötü durumlar için fırtınanın sorumlu tutulamayacağını belirtiyorlar. Asıl suç bu kötü koşullarda uçan ya da bu havaalanlarına inmeye çalışan pilotlarda.

 

 

 

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.