İspanya'da 1 milyar Avroya yapılan havaalanı 10.000 (On Bin!) Avroya satıldı!

image

(görsel: Africa Twin, CC)

Türkiye'de ortalama bir yazlığa vereceğiniz parayla İspanya'da 5 havaalanı alabilirsiniz!

İspanya'da başkent Madrid yakınlarındaki koca bir havaalanı 10 bin Avro'ya satıldı!

2008 Yılında açılan 'Ciudad Real' havaalanı devlete 1 milyar Avro'ya malolmuştu! İspanya'da yapılaşma çılgınlığının yaşandığı 1990'lı ve 2000'li yıllarda yüzbinlerce konut yabancılara satılmak için yapılmıştı. Ancak daha sonra Avrupa'da ekonomide bunalımın ortaya çıkmasıyla konutlar ya bitirilememiş ya da bitenler satılamamıştı. O dönemde İspanya'da bir sürü altyapı işi de yapıldı.

İşte başkent Madrid yakınlarındaki bu havaalanı onlardan birisi. Madrid'in 235 km güneyinde olan havaalanının Madrid'in Barajas havaalanı ile yarışması bekleniyordu. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Havaalanı çalışmadı, 2012 yılında battı. Devletin kasasından çıkan 1 milyar Avro'ya malolan havaalanı sonunda 10.000 (on bin) Avro'ya bir girişimci topluluğuna satıldı. Üstelik açık arttırmaya da, satın alan dışında kimse katılmadı!

Üstelik bu Madrid'te çalışmayan tek havaalanı değil! Madrid'in 3. havaalanı, kentin doğusunda 2011'de açılan Castellon havaalanının yazgısı da değişik olmadı. Havaalanına bir tek uçak bile inmedi!

image

Çinliler aldı

Açık arttırmada verdikleri tek tutarla havaalanını bu düşük ederle alanlar bir girişimci topluluğu. 'Tzaneen International' adlı Çinli girişimci toplulupu havaalanını Çinli kuruluşlar için 'Avrupa'ya giriş kapısı' yapmak istiyor.

Devlet havaalanı için en az 28 milyon dolar istiyordu. Ancak kimse vermeyince, 10 bin avroya satılmış oldu. Ancak Eylül ayının sonuna dek 28 milyon Avro veren çıkarsa, havaalanını Çinlilerin elinden alabilecek...

    • Ali Osman Semer

      By Ali Osman Semer

      Haziran ayinda Türkiye'de harcadigim parayi versem, geri kalan 7000 bini de biryerlerden bulur alirdim o havaalanini

    Latest comments

    No comments

    AVRUPALI TÜRKLER

    AVRUPALI TÜRKLER

    Avrupalı Türklerin öbeği