Fransız saçmalığı: "Yunan savaş uçağı, Türkiye'ye indi, para çekip geri döndü"

image 

 

Yunanistan'daki Ekonomi Bunalımı Avrupalı'nın Aklını Başından Aldı!

Fransa'da havacılık üzerine yayın yapan "radiocockpit.fr" sitesinde hayal gücünü zorlayan "yok artık" dedirtecek bir yazı yayınlandı.

Yazıya göre, "bir Yunan savaş uçağı pilotu bankadan para çekmek için gizlice Türkiye'ye inmiş. Sonra PİŞA'lardan (Para İşlem Aygıtı) para çekip, ülkesine geri dönmüş".

Fransız sitesi, gerçekdışı bu saçma öykünün kahramanı olan Yunan pilotun adını da verdi: Sipostopoulos.

Bilindiği gibi Yunanistan'da halk istediği tutarda para çekemiyor bankalardan. Günde en çok 60 avro çekebiliyorsunuz. İşte bu yüzden pilot Türkiye'ye gelmişmiş. Sözde bölgeyi iyi tanıdığını söyleyen pilot F-16 uçağı ile önce Kuşadası'nın tam karşısındaki Sisam adası üzerinde uçarken birden yön değiştirip Söke'de 15 yıldır kullanılmayan eski bir havaalanına inmiş.

Sözde Yunan uçağının indiğini ne Türk hava denetleme görevlileri ne de yerdekiler "görmemiş". Pilot uçağını gizlice eski bir hangara saklamış. Sonra Söke'ye yürüyüp PİŞA'lardan 2 biner TL çekip bir döviz alsatçısında avro'ya çevirmiş. Sonra da uçağına atlayıp Yunanistan'daki Nea Anchialos hava üssüne dönmüş. Sözde daha sonra bu olay üzerine Türkiye Yunanistan'a tepki vermiş.

 

 

Latest comments

No comments

AVRUPALI TÜRKLER

AVRUPALI TÜRKLER

Avrupalı Türklerin öbeği