Sıla Yolunda Büyük Soygun! "Güvenli" Arabalı Tirenle Türkiye'ye giden Türkler soyuldu!

image 

 

Türklerin tirendeki arabaları soyuldu!

Avrupalı Türkler hem "güvenli" diye arabalarını tirene yüklediler, kendileri de kompartmanlara yerleştiler. 30 Saatlik yolculuk başladı Ancak olmaması gereken şey oldu! "Güvenli" denilen arabalı tiren soyuldu!

image

Avusturya Villach - Türkiye Edirne çizgisi

Avusturya'nın Villach kentinden kalkan tiren Edirne'ye gidiyordu. Ancak tiren Hırvatistan'dayken araba vagonlarının soyulduğu ortaya çıktı. Yolcuların arabalarına kısaca bakmalarına izin verildikten sonra tiren yolculuğunu sürdürdü. Ancak durumu iyice anlamak isteyen yurttaşlar yakınmada bulununca, tiren yine Hırvatistan içinde durduruldu. Yapılan denetimde soygunun sanılandan çok daha büyük olduğu ortaya çıktı. Araba vagonlarındaki 46 arabadan 13'ünün camları kırılmış ve değerli nesneler çalınmıştı.

Tiren 11 saat Hırvatistan'da tutanak tutulması için bekletildi. Bu süre boyuncu yolcular aç susuz kaldılar.

 

image

 

Yolcular Optima Tours'dan yakınıyorlar!

Yolcuların tireni işleten Optima Tours (Optimatours.de) kuruluşundan yakındıkları bildiriliyor.  Bu tirenin geçen ay da soyulduğu gelen duumlar arasında. Zararları binlerce avro tutan yolcuların "500"er avro verilerek "baştan savulmaya" çalışıldığı öne sürülüyor. Ayrıca taşımacı kuruluşun yeterli sigorta yaptırmadığı yönde savlar var.

 

Türkiye'nin Zagreb'teki diplomatları ilgilenmedi! Üstelik Dışişleri Bakanı da Zagreb'deydi!

Yolcuların Türkiye'nin Zagreb büyükelçiliğini aradıkları ancak hiçbir yardım göremedikleri bildiriliyor.  Üstelik TC Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu 9-10 Temmuz günlerinde "Hırvatistan Forumu"na katılmak için Zagreb'deydi. Bu durum "diplomatlar Dışişlerii Bakanını ağırlamaktan,  yurttaşın sorunlarıyla ilgilenmediler" olarak yorumlandı...

 

 

    • Gülsu

      By Gülsu

      kimseye güven olmuyo

      • Kemal

        By Kemal

        Bu ne bicim is? Adam parani aliyo ondan sonra seni soyduruyo. Bu optima tours'un karsilamasi gerek herkesin zararini. Paralari alirken iyi ama sonra unut. Olcak is degil. 

        • Cem Daloğlu

          By Cem Daloğlu

          yazik

          • Cem

            Bu tren gecen ay da soyulmus. Yuh be! Treni haraca baglamislar hirsizlar. Abone olmuslar trene. Optima tours hic bir girismde bulunmamis mi önceki soygundan sonra?

          Latest comments

          No comments

          Almanya Türk

          Almanya Türk

          Almanya geneli için duyurular haberler vb