Avusturya'da 14 Yaşındaki Türk çocuk terörden tutuklandı!

 image

Avusturya'daki yargılamada 14 yaşındaki Türk çocuk terör saldırısı planlamaktan 8 ay hapisle cezalandırıldı. Ancak sanık düzelmezse, 16 ay daha ek hapiste yatması uzatılma olasılığı var. Duruşma Viyana'nın yakınlarındaki St Pölten kentinde yapıldı.

IŞİD ile bağlantı kurmuş

Sanık geçen yıl terör örgütleri El-Kaide ile, IŞİD ile internet üzerinden ilişkiye geçmiş (IŞİD Avrupa'da ISIS, ya da IS olarak biliniyor). Bomba yapmasını öğrenmiş. Sanık ayrıca Suriye'ye de IŞİD için savaşmaya gitme planları yapmış.

Bunun üzerine Avusturya polisi Ekim 2014'te sanığı tutuklamış. Ancak daha sonra yaşı gözönünde bulundurularak "koşullu" olarak serbest bırakmış. Ancak sanık bu kez de 12 yaşındaki başka bir çocuğu IŞİD'e katmaya çalışınca ytetkililer sanığı yeniden tutuklamamışlar.  Savcılar duruşma sırasında sanığın hiç bir yazıklanma belirtisi göstermediğini, yaptıklarına hala inandığını öne sürdüler...

Viyana'daki Tiren duraklarına bombalı saldırı düzenleyecekmiş

14 yaşındaki gencin internet ile ilişki kurduğu terör örgütlerinden nasıl bomba yapılacağını öğrendiği bildiriliyor. Sanık bombayı Viyana'nın tiren duraklarından birisi olan Westbahnhof'da patlatmayı düşünüyormuş. Ancak bomba yapılı için gereken kimyasal öğeleri aramaya başladığında Avusturya polisi sanığı tutuklamaya karar vermiş.

Olacak iş değil!

Olayın en ilgi çeken yanı, sanığın alevi kökenli bir aileden geliyor olması. Bilindiği gibi terör örgütü IŞİD Alevilere, Şiilere, daha doğrusu kendisi gibi düşünmeyen herkese karşı her türlü barbarlığı yapan, bağnaz ve gaddar bir örgüt. Ancak olayın inançla ilgisi olmadığı, çocuğun aile durumu irdelendiğinde ortaya çıkıyor.

Yıkık bir ailenin çocuğu...

Sanığın anne ile babasının ayrı olduğu bildirildi. Annesi oğlunu terörcülerin elinden kurtarmak için Almanya'daki dayısının yanına göndermiş. Ancak işe yaramamış...

Sanığın Türkiye doğumlu olduğu ve 6 yaşındayken 2007'de Avusturya'ya geldiği bildiriliyor.

 

    • Tüzün

      By Tüzün

      yazik. O yasta ne islere girmis. Hem genc oldugu icin yazik. Hem de anasina yazik...

      • Yeşim Talay

        By Yeşim Talay

        teröristler cocugun beynine islemisler. Bunun alevi sunni olmakla ne iliskisi var?

      Latest comments

      No comments

      Almanya Türk

      Almanya Türk

      Almanya geneli için duyurular haberler vb