Danışman yanlış yaptı, Bakan sorumluluk aldı, görevinden ayrıldı.

image

 

Güvenlik ve Adalet Bakanı İvo Opstelten görevini bıraktı. Nedeni danışmanının geçmişte yaptığı yanlış! Yanlışı yapan danışman da görevden ayrıldı.

Bakan ile danışmanın görevden ayrılmala nedenleri şu: Danışman Fred Teveen 2001 yılında savcı olarak çalışıyormuş. O dönemde savcılık bir uyuşturucu çetesinin başı ile bir anlaşma yapmış (öteki uyuşturucu çeteleri konusunda bilgi almak için Hollanda devleti bu tür anlaşmalar yapabiliyor). Anlaşmaya göre çetebaşının dondurulan banka hesabından belli bir tutar çete başına geri verilecekmiş. Çete başına Hollanda devleti 4 milyon 700 bin Gulden ödemiş (bugünün parası ile  2 milyon 100 bin Avro dolayında tutar). Ancak savcılık Tweede Kamer'a (Hollanda Meclisi) bu tutarı 1 milyon 250 bin Gulden (yaklaşık 560 bin Avro) olarak bildirmiş.

Bu yanıltma ortaya çıkınca, yanlışla ilgisi olmayan Bakan da yönetici olarak sorumluluk alıp görevden ayrılma dilekçesini Kral Alexander'a sundu. Başbakan Rutte "Karara saygı duyuyorum" dedi. Hem bakan hem de danışmanı "Özgürlük ve Demokrasi için Halkpartisi" VVD'nin üyesiydiler. VVD Hollanda yönetim ortaklığının ana ortağı. Öteki parti ise İşçi Partisi.

Bölgesel seçimlerin yapılacağı 18 Mart'a dek Bayındırlık ve Kamu Hizmetleri bakanı Step Blok aynı zamanda Güvenlik ve Adalet Bakanlığı görevini de yürütecek.

 

    • Ege Kendir

      By Ege Kendir

      Ulan adamlardaki namusa, ahlaka bak. Danisman yanlis yapiyor, bakan sorumluluktan kacmiyor istifa ediyor.

      bizim musluman gecinen HIRSIZ cumhurbaskani calar calar sonra Kabe'ye gider utanmadan, arlanmadan.

      Sonradan musluman olan Yusuf Islam'in dedigi gibi, "Once Kur'an ile tanistim. Once muslumanlar ile tanissaydim hicbir zaman musluman olmazdim".

      Adam haksizmi?

      • Ege Kendir

        By Ege Kendir

        Sen istedigin kadar "musluman" gecin. Sonra HIRSIZLIK yap, milletin parasini cal, eniklerine yedir. Sonra da ARLANMADAN KABEYE GIT.

        NAMUS ULAN NAMUS!

      Latest comments

      No comments

      Hollandalı Türkler

      Hollandalı Türkler

      Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.