'Grinin 50 Tonu' filminin oyuncusu Dakota Johnson IŞİD güldürüsünde yeraldı

 image

 

"Grinin 50 tonu' (50 Shades of Grey) filminin oyuncusu Dakota Johnson birkaç gündür sosyal ortamda fırtınalar estiriyor.

Ancak sinemalarda bugünlerde izlenme rekorları kıran "Grinin 50 tonu" filminden dolayı değil! IŞİD'i konu alan kısa bir gülmece filminden dolayı.

IŞİD'e katılan terörcü kızı oynadı

ABD'nin en sevilen gülmece proğramlarından 'Saturday Night Live' gösterisinin yayınladığı gülmecelerden birisi de IŞİD üzerineydi. Kısa gülmece filminde, bir baba arabasıyla kızını bir yere bırakıyor. Kız sırt çantasını alıp çıkarken, babası "Dikkatli ol olur mu?" diyor. Kızı da gülümseyerek, "Baba, bu yalnızca IŞİD" diyor. Daha sonra görüntüye üstünde hepsi sakallı IŞİD'li terörcülerin bulunduğu bir jip geliyor. Kız sırt çantasını jipin arkasına atıyor ve jipe biniyor. Arabadaki baba sakallı IŞİD'li terörcüye "Ona iyi bakın" diyor. Terörcü de "Amerika'ya ölüm" diye yanıtlıyor. Daha sonra jiptekiler makineli tüfeklerini ateşliyerek oradan uzaklaşıyorlar.

Saturday Night Live Amerikan ordusunu IŞİD ile bir tuttu.

Bu gülmece gerçekte daha önce yayınlanmış bir tanıtım filmine gönderme yapıyor. Amerika'da en çok izlenen "Superbowl" spor karşılaşması arasında yayınlanan Toyota reklamına. O filimde Amerikalı bir aile Amerika ordusuna katılan kızlarını uğurlarlarken benzer görüntüler işleniyordu. Bir bakıma gülmece, Amerikan ordusunu IŞİD'li terörcülerle bir tutmuş oluyor.

Tepki, Karşı tepki

Gülmece'ye ABD'de sanal ortamda çok tepki geldi. Ancak gülmeceyi de destekleyenlerin sayısı da çok. Destekleyenler "biz gülmezsek IŞİD'li terörcüler gülerler" diyorlar. Ya da "her konuda şaka yapabilmeliyiz" diyorlar.  Gülmeceyi ve Dakota Johnson'u destekleyenler arasında ünlü gülmece ustası Whoopi Goldberg de var.

 

    • Ali Osman Semer

      By Ali Osman Semer

      Bence gülünç. Yalnızca bir güldürü. Arkasında bişeyu aramaya gerek yok.

    Latest comments

    No comments

    Almanya Türk

    Almanya Türk

    Almanya geneli için duyurular haberler vb