Türkiye'de askerliği artık yoksullar yapacak! Türkiye'de de "Bedelli Askerlik" Çıkıyor!

image 

Türkiye'de askerliği artık bir tek yoksullar yapacak!

Başbakan bugün yaptığı açıklamada "Yeni Bedelli Askerlik" düzenlemesini açıkladı. Artık Bedelli Askerlik yalnızca yurtdışındakilere değil! Artık Türkiye'de oturanlar da "parayı basıp" askerlik tezkeresini alacaklar!

Kimler Bedelli Askerlik Yapacak?

Bunun için ilk koşul, cebinizde 18 bin TL olması. Bu parayı devlete vereceksiniz. İkinci koşul da, 31 Aralık 2014 günü 27 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. Bu kişiler 1 Ocak 2015 günü 28 yaş ve üstü olacakları için bedelli askerlik kapsamına giriyorlar.

Yurtdışını anladık ama Yurtiçine...

Yurtdışındaki gençlerin bedelli askerlik hakları var. Çünkü bu kişiler askerlik için 18 ay Türkiye'ye geldiklerinde oturdukları ülkelerdeki işlerini yitirebiliyorlar hatta bazı durumlarda oturum, çalışma izinleri bile gidiyor. O yüzden yurtdışındaki Türklere böyle bir hak tanınmıştı.

Ancak bu hak Türkiye'de parası olanlara da verildiğinde ortaya büyük bir adaletsizlik çıkıyor. Çünkü bir tek artık yoksullar askere gidiyor oluyor...

Yurtdışı Bedelli uygulaması "Gurbetçi soygunu"na döndürüldü...

Son yıllarda Türk hükümeti bedelli askerlik parasını 2 katına çıkarmıştı. 10 bin avro yapmıştı. Ancak Avrupa'da ekonomik bunalım varken bu "gurbetçiyi soyma"sı tepki toplayınca bedel 60 bin avroya indirildi. Ayrıca bu arada fahiş 10 bin avroyu ödeyenler de 4 bin avrolarını geri alamadılar! Üstelik zamanın başbakanı Tayyip Erdoğan "geri ödeme umudu" vermişti...

 

    • Cengiz Öztürkler

      By Cengiz Öztürkler

      siz zati ak parti ne yapsa karşı çıkarsınız. Bunda adaletsizlik falan yok. Birisi askerlik için parasını koyuyor ötekisi de emeğini. Kimde ne varsa onu veriyor. Bundan iyi adalet mi olur?

      • Akçaabatlı

        By Akçaabatlı

        Ben 4 bin euromu AKP'ye HELAL ETMIYORUM! Adilik yaptilar tam askere gitmeden 10 bin euroya cikardilar sonra ödettiler bize 10 bini iki ay sonra 6'ya indirdiler. HARAMM OLSUN.

      Latest comments

      No comments

      Almanya Türk

      Almanya Türk

      Almanya geneli için duyurular haberler vb