Rotterdam belediyesi artık yoksullara para yerine gereksinim gereçleri verecek.

image

 

Rotterdam Belediyesi artık yoksullara para vermeyecek. Onun yerine yoksulların gereksinimlerini karşılayacak.

Çocuk için para Değil "Kids Pakket"

Rotterdam belediyesi'nde Sosyal işler ve ekonomiden sorumlu yasa koruyucu (wethouder) Stuijvenberg yeni planı açıkladı. Artık yoksullara para vermek yerine gereksinimlerini giderme yoluna gidilecek. Örneğin ailelere çocuk için para vermek yerine "kids-pakket" verilecek, kutunun içinde çocukların okulda ya da sporda kullanacakları nesneler olacak. Ayrıca belediye bu amaçla eski giysileri toplayan "Kledingbank" gibi girişimlere yardım edecek.

"Parasal sorunun var ancak duvarında da düzekran TV'n varsa...." 

Örneğin yoksul birisi ev kirasını ödeyemezse, "Schulddienstverlening" (borç konusunda, para yönetimi konusunda yardımcı olan kurum) işin başında araya girecek. Böylece borçlar çok artmadan önlem verilecek. Örneğin bu durumda yardım isteyen kişinin durumu incelenecek ve sorulacak: "Elindeki para mı yetmiyor, yoksa paranı mı yönetemiyorsun, carçur ediyorsun?". Eğer  birisinin parasal sorunları var ama öte yandan duvarında da düzekran TV'si varsa, o kişiye para yardımı yapılmayacak. Onun yerine "para yönetme" bilgisi verilecek.

Ama adam batıyorsa...ıu

Her ne denli para yardımları yapılmayacaksa da, tümüyle ortadan da kalkmayacak. Çok özel durumlarda kullanmak için Wijkteam'lere (her biri belli bir çevrede görevli takımlar) 10'ar bin avro bütçe verilecek. Böylece eğer bir yoksulun çok ivedi paraya gereksinimi varsa, bu paradan yardım edilecek. Stuijvenberg bunu "boğulmakta olan adama yüzmeyi öğretmek yerine önce can simidi atmak" olarak tanımlıyor.

Çalışanlar Cezalandırılmayacak!

Yasa koruyucu Stuijvenberg, çalışmayanlara verilen bazı dolaylı yardımların kesileceğini söyledi. Örneğin ödenek alan kişilerden alınmayan Çöp Vergisi bundan sonra alınacak. Stuijvenberg'a göre, çalışmayanlar da dışarıya çöp torbası taşıdıklarına göre, onlardan da vergi alınmalı. Ayrıca bu gibi kıyaklarla "çalışmamak" özendirilmeyecek. Stuijvenberg'a göre birçok kişi çalıştığı zaman eline daha düşük para geçeceği için çalışmak istemiyor...

    • Şenay Göliçi

      By Şenay Göliçi

      Paket maket. Bunlar söylemesi kolay, uygulaması çok zor politikalar.

      Sonuç olarak parada biraz kısıntı olacak. Dolandırıcılık yapanların işi zorlaşacak. Ama artık "para yerine paket olacak"mış, inanmayın pek. Çok büyük değişiklik olmayacak.

    Latest comments

    No comments

    Rotterdam

    Rotterdam

    Rotterdam ve çevresindeki arkadaşları bekliyoruz.