"Rotterdam'lı Türk doktor, hastalarını sigorta parasıyla Türkiye'ye geziye gönderdi"

 image

 

Rotterdam'da bir Türk kökenli doktorun hastalarını "iyileştirme" amacı ile Türkiye'ye gönderdiği savlandı. Öne sürüldüğüne göre, doktor Erol Kaya, psikolojik (akıl) hastalarını "anayurtlarında daha çabuk iyileşirler" diye Türkiye'ye göndermiş.

"Renk Zorg" vakfı battı...

Doktor Erol Kaya'nın yönettiği vakıf (stichting) "Renk Zorg" ile hastalarını Türkiye'ye gönderdiği bildiriliyor. Ancak vakıf sigorta kuruluşlarının ödemelerini geciktirmeleri üzerine parasal sıkıntıya girdi ve battı.  Kuruluşun batma süreci DVDW avukatlık kuruluşunundan L. Boender'ca yönetiliyor. Edinilen bilgilere göre, batma süreci yöneticisi Boender, vakfın çok kötü yönetilmiş olduğunu, saymanlık görevlerinin doğru yerine getirlmemiş olduğunu ve vakfın 1,5 yılda 167.000 avroluk vereceği olduğunu söylüyor.

Vakfın yalnızca işyeri kirası için belediyeye vereceği 8600 avro.. İşin ilginci ise, vakıf batar batmaz, işyerine "hırsız girmiş" ve değerli ne varsa almış gitmiş...

Renk Zorg: "Çevre akıl hastalıklarının iyileştirilmesinde önemli"

Renk Zorg vakfı hastaları Türkiye'ye gönderdiğini yadsımıyor. Tam tersi "toplumsal çevrenin akılsal hastalıkları iyileştirmede önemli" olduğunu internet sitesinde açık açık yazıyor. Ancak  Sigorta kuruluşları ise bu gezilerin iyileştirme gezisi olmadığını, dinlence gezisi olduğunu öne sürüyorlar.

Achmea sigortası uyanmış, hiç ödeme yapmamış!

Her ne kadar bazı sigorta kuruluşlarının Renk Zorg'a ödeme yapmış olamalarına karşılık, Achmea adlı sigortanın hiç ödeme yapmamış olması ilgi çekiyor. Achmea kendisinden istenilen tutarların 8000 avroya dek ulaşan "abartılı" tutarlar olduğunu ve doğru olamayacağını öne sürüyor.  CZ adlı sigorta kuruluşu da istenen "aşırı tutarlar" yüzünde ödeme yapmamış.

De Telegraaf ve Elsevier fırsatı kaçırmadılar

Haberi veren De Telegraaf gazetesinin, doktorun Groen Links'in eski wethouder'ı (belediye meclis üyesi) olduğunu vurgulaması ilgi çekiyor. Sağcı ve göçmenlere pek sıcak bakmayan De Telegraaf gazetesi ayrıca Renk Zorg olayını Sinan G. olayı ile ilişkilendirdi. Rotterdamlı piskiyatrist Sinan G. 2011 yılının Ocak ayında PGB'de (kişisel sağlık bütçesi) devleti dolandırdığı suçlaması ile tutuklanmış, daha sonra da tutuksuz yargılanmak üzere serbest burakılmıştı. 2011'den bu yana Sinan G. için yapılan suçlamalar daha kanıtlanamadı. Ancak bu arada Sinan G'nin mallarına el konuldu, işlettiği klinik kapanmak durumunda kaldı. Suçlamalar kanıtlanmasa bile, Hollanda basın-yayınında ve internet'te sürekli Sinan G. hüküm giymiş gibi gösteriliyor.

Sinan G.'nin avukatları Telegraaf'da çıkan habere tepki gösterdiler ve gazete bunu haberine eklemek zorunda kaldı. Ancak gazetenin suçlamayı değiştirmek yerine yalnızca açıklamayı eklemesi ilgi çekti.

De Telegraaf gibi sağcı ve göçmenlere pek sıcak bakmayan yayınlar yapan Elsevier dergisi de haberi De Telegraaf gazetesinden alıntı yaparak yayınladı. Derginin internet sitesinde yayınlanna haberde de Sinan G. ile ilikilendirme yapıldı ancak Sinan G.'nin avukatlarının açıklamasına yer verilmedi... 

    • Sevinç Acar

      By Sevinç Acar

      Ates olmayan yerden duman cikmaz. Ama irkci gazete ve yayinlar abartirlar o baska...

      • Gülsün Karagiller

        By Gülsün Karagiller

        Bence olan su. Bun doktor hesabini bilememis. Bir de sigorta kurulusları ile anlasmadan hastalari TR'ye göndermis. Irkci gazeteler de olayi "tatil" diye yayinliyorlar.

        • Temel Tüfekçioğlu

          By Temel Tüfekçioğlu

          Bir girisimci olarak sunu soyleyebilirim:

          Bizim girisimciler hep su yanlisi yapiyorlar: Hollanda'da bir ortaklik kurduklarında herşeyin ne denli yumusak kolay halledildigini goruyorlar. Cunku Hollanda girisimciler icin bir cennet. Ancak buna kanip defterlerini iyi tutmuyorlar. Sonra "ortaligi bos bulup" sInIrlarI zorluyorlar. Hem vergi islerinde hem de burada oldugu gibi sigorta durumlarinda.

          Ama sonra birden bire kafalarina BALYOZ iniveriyor!

          Burasi Hollanda. Turkiye gibi hirsiz kopugun her turlu numarayi cevirdigi basibos ulke degil... Adamlar sistemi ve toplumu korumak icin her seyi denetliyorlar.

          Olay bundan olusuyor.

          • Gizem Kocaman

            By Gizem Kocaman

            Gereksiz işler...

          Latest comments

          No comments

          Hollandalı Türkler

          Hollandalı Türkler

          Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.