IŞİD Belçikalı imam'ı "casus olduğu için" Suriye'de öldürdü.

 image

 

Belçika basınında çıkan yazılara göre, terör örgütü IŞİD, yeni adıyla İD ("İslam Devleti") Fas kökenli Belçikalı imamı Suriye'de öldürdü.

İŞID Türkiye'nin Musul konsolosluğunu basmıştı. Aylardır konsolos ile çalışanları toplam 49 kişiyi rehin tutuyor.

Suriye'ye neden gitti?

Başı kesilerek öldürülen imam İlyas Azaouaj Suriye'ye "cihatçı gençleri Belçika'ya geri döndürmek" için gitmişti. Ama daha sonra teröristlere katıldığı yönünde duyumlar alındı. Ancak bu son öldürülme olayı bu konuda kuşkular yarattı...

Belçika'daki Selefilerdendi..

Öldürülen imam İlyas Azaouaj'ın Belçika'daki Selefilerin öndegelenlerinen olduğu bildiriliyor. Selefiler Avrupa'da en aşırı dinci akımlardan biri olarak görülüyorlar ve yaşadıkları toplumlardan tepki görüyorlar.

"Gerçekten de casustu"

Antwerp Üniversitesi'nde cihatçılar ile teröristler üzerine araştırmalar yapan Montasser ADe'emeh'e göre, Belçikalı imam gerçekten de casustu. Araştırmacıya göre imam Azaouaj Belçika haberalması için çalışıyordu. İD'li terörristler ise, Azaouaj'ın İD'e katıldıktan sonra da Belçika, Fransız, Fas haberalma örgütleri ile iletişimde bulunduğunu öne sürdüler.

Belçika İçişleri Bakanı ile poz!

İmam Azaouaj geçen yıl da Belçika basınının ilgisini bir görselle çekmişti. Görselde Azaouaj Belçika İçişleri bakanı Joëlle Milquet ile birlikte görülüyordu. Bu fotoğraf yüzünden çok tepki alan İçişleri Bakanı, "görselin bir etkinlikte çekildiğini, Azaouaj'ın kendisi ile birlikte fotoğraf çekilen birçok kişiden birisi olduğunu ve kim olduğunu bilmediğini" söylemişti...

    • Hakan

      By Hakan

      Gerceken de casusmus. Bu ISID terörcülerinin yaptiklarini hakli cikarmaz ancak.

    Latest comments

    No comments

    Belçika

    Belçika

    Belçika gurubu