Avrupa'da Ekmeklerde İnsan Saçı Kullanılıyor. Yumuşak Olsun Diye!

 

 

 

 

 

 

image

 Görsel: Keuringsdienst van Waarde

 

 

Avrupa'da Ekmeklerde İnsan Saçı Kullanılıyor. Yumuşak Olsun Diye!

 

Hollanda'da bir televizyon proğramının araştırmasına göre, ekmeklerde insan saçı kullanılıyor! Daha doğrusu, ekmekler yumuşak olsun diye L-sistein adı verilen bir katkı kullanılıyor. Bu katkı maddesi de insan saçından yapılıyormuş!

 

Ördek Tüyü Yerine İnsan Saçı!

Bu L-sistein maddesi Avrupa'ya Çin'den geliyormuş. Normalde bu katkı maddesi ördek tüyü kullanarak yapılırmış Ancak Çinliler işin kolayına kaçıp insan saçı kullanmaya başlamışlar! Avrupa'da L-sistein'in kişi saçından elde edilmesi yasak. Ama Çin'de yasak değil.

 

Çünkü kullandığımız insan saçları çok pis”.

Hollandalı yayıncılar Çin'de L-sistein maddesini yapan fabrikaya girmişler. Gizli kamera ile çekim yapmışlar. Konuştukları kişi “Avrupalılar ördek tüyü istiyor ama biz insan saçı kullanıyoruz” diyor. Yayıncılar “Filme çelebilir miyiz” diye soruyorlar. Ancak Çinli yetkili “Patronun hoşuna gitmez. Patron fabrikanın pis görünmesinden korkuyor” diyor. Ayrıca ekliyor: “Çünkü kullandığımız insan saçları pis. Saçları berberlerden topluyoruz. Genellikle yoksulların saçları çok pis oluyor” diyor...

 

Yalnız Saç Değil! İçilmiş Sigara ve Saç Tüyleri!

Konuyu araştıran yayıncılardan Çin'de yaşayan Alman gazeteci Martin Hackl yine de bu “saç fabrikalarını” gezmiş. Hackl, Çin'deki berberlerde herşeyin yere atıldığını söylüyor. Yalnızca saç değil, içilmiş sigaralar ve kulaktan alınan tüyler de. Bütün bunların hepsi ekmeklerimize giriyor!

 

Abartılıyor”

Hollanda Fırın Gereçleri Üreticiler Birliği'ne göre olay abartılıyor. Bu derneğe göre “Hollanda'da ekmeklerde hemen hemen hiç insan saçı kullanılmıyor. Üretilen katkı maddelerinde kişi saçı yok. Ancak kalkıp kendisi Çin'den getiren ekmekçilerin ürünlerinde olabilir”.

 

 

Daha Önce de Lipton Çayındaki Maddeleri Ortaya Sermişlerdi

"Keuringsdienst van Waarde" proğramı genellikle gıdalar konusunda tüketiciler için araştırmalar yapıyor. Proğram daha önceki bölümlerinde Lipton çayının içinde çayla ilgisi olmayan katkı maddelerini ortaya çıkarmıştı. Ayrıca dönercilerdeki temizlik sorunlarını ortaya sermişti.

Yakında Hollanda'da NOS TV'sinde yayınlanacak "Keuringsdienst van Waarde" proğramının ön tanımıtımını izlemek için (Hollandaca): http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2014/afleveringen/06-02-2014


 

 

 

    • Neşe Yurdaer

      By Neşe Yurdaer

      ayyyy! igrencsiniz! Almanya'da koydurtmazlar öyle seyleri.midem kalkti!!!

      • turgay kulaç

        By turgay kulaç

        Artik kimsenin dini imani kalmadi. Pislikler.

        • Kemal Aydın

          By Kemal Aydın

          Artık ekmek de mi yiyemicez. Üzerine parlak olsun diye domuz yağı sürülüyor diyorlardı kabuğunu yiyemiyorduk. Artık içini de mi yiyemicez...

          Bence ekmeği Türk fırınlarında almak ta çözüm değil. Onlar da kullanıyordur bunları. Hatta ucuz Çin işi diye özellikle kullanıyorlardır...

          • Zeynep

            By Zeynep

            Bence bunu Avrupa'da heryerde kullaniyorlardir. Bence Turkiye'de bile bilmeden kullaniyorlardir. Ekmekse Turkiye'de de herkes yumusak ekmek yemek istiyo...  Ne bu ya!

            • SAK

              Ekmekler bile bozuldu. Artık neye güveneceğiz, neyi yiyeceğiz belli değil...

            Latest comments

            No comments

            Hollandalı Türkler

            Hollandalı Türkler

            Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.