Hollanda'da satılan İsrail ürünlerine yeni etiket: İşgal altındaki Filistin toprağında mı üretildi?

 

Almanya ile Hollanda Mart'ın 15'inden başlayarak İsrail ürünlerinde yeni etiket uygulamasına geçiyor. Artık İsrail'de yapılan ürünler hangi bölgede yapıldığını gösterir etiket koymak zorundalar. Avrupa Parlamentosu daha önce bu yönde karar almıştı. Almanya ile Hollanda bunu ilk uygulayanlar olacaklar.

Böylece tüketiciler ürünün işgal altındaki Filistin topraklarında üretilip üretilmediğini görecekler. Ona göre satın alıp almama kararı alacaklar.

İsrail'li çiftçiler bu olayı "yahudi düşmanlığı" olarak yorumluyorlar. İsrailli çiftçilerin bu uygulamaya uyup uymayacakları belli değil. Avrupa'nın da daha önce Avrupa Parlamentosunda alınmış bu kararı ne oranda uygulayacakları da görülecek. 

Ayrıntılı haber için tıkla.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

görsel: Ariel Palmon

    • Turan

      By Turan

      Get lan! Gercekten engellemek istiyorlarsa disalim yasagi getirirler. Derler ki "isgal altindaki Arap topraginda yapmissin, Hollanda'ya sokamazsin".

      Ama ne yapiyor? Hollandaya aliyor uzerine ufak bir etiket yapistiriyor. Kim bakacak o etikete? BORUUUU!

      • Aygül Temiz

        By Aygül Temiz

        Bence iyi yonde bir adim. Bence buyuk bir adim. Arkasi gelir kesin. ileride yasaklarlar ithalini

        • Ayten Gökçe

          By Ayten Gökçe

          Turkiye'ye bir suru Israil urunu giriyor. Onlarin nerede yapildiklari belli degil. Kalkmis Hollandayi sucluyorsunuz disalimi yasaklamadi diye.

        Latest comments

        No comments

        Hollandalı Türkler

        Hollandalı Türkler

        Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.