BEŞİKTAŞ Avrupa'da Yetenekli Genç Oyuncu Avına Çıktı

image

BEŞİKTAŞ Avrupa'da Yetenekli Genç Oyuncu Avına Çıktı

Türk takımlarında başlayan "Avrupa'da örgütlü olarak genç yetenek avcılığı"na Beşiktaş da katıldı. Beşiktaş bu yöntemi önce Hollanda'da deneyecek.

Türk futbolu oyuncu altyapısına önem verilmediği için Avrupa'da başarılı olabilmek için genelde yurtdışından yetişmiş oyuncu getirmek yolunu seçiyor. Ancak bu pahalı bir yöntem. Ayrıca parayı bassanız bile her oyuncu gelmiyor [Türk futbolunun 'Taşıma Su ile Dönmeyen' Durumunu işlediğim güncemde bu konudaki görüşlerimi ayrıca yazdım].

Avrupa Gelişmiş Oyuncu Altyapısı, Türk Azınlık İle Türk Takımlarına Çekici Geliyor.

Türk takımları Avrupa'dan genç Türk yetenekleri alarak işi ucuza getirmeye çalışıyorlar. Bu uzun yıllardır uygulanan bir yöntem ancak şimdiye dek pek örgütlü yapılmıyordu. Son yıllarda bazı Türk takımlarının Avrupa'da "Genç Yetenek İzleyici Ağı" örgütleyerek bunu daha sistemli yapmaya başladıkları gözlemleniyor. İşte Beşiktaş'ın da yapmaya başladığı bu.

Beşiktaş Avrupa'da "Genç Yetenek İzleme Ağı" (GEYİZA) Kurmaya Hollanda'dan Başladı

Beşiktaş Avrupa ülkelerinde "Genç Yetenek İzleme Ağı" (GEYİZA) kuracak. Bu ağın kurulum ve oturtma alanı olarak da Hollanda seçildi.

Beşiktaş'ın Hollanda'yı seçmesinin nedeni şu:

Hollanda: Futbol devi olan bir cüce

Hollanda alan olarak ufak olan ancak futbol alanında yeryüzü devi olan bir ülke. Barselona gibi yeryüzünün en güçlü takımları arasında bile Hollanda futbolunun etkisinde olan takımlar var. Hollanda futbolu hemen hemen tümüyle kendi oyuncu altyapısına dayanan bir futbol. Türkiye'deki gibi yerli ve yabancı oyunculara servetler ödenmiyor. Her takımın çok güçlü altyapı takımları var. En iyi A- takımı oyuncuları altyapıdan yetişiyor. Böylece Ajax, PSV, Feyenoord, Twente gibi takımlar çok para harcamadan büyük uluslararası başarılar kazanabiliyorlar. Hollanda ayrıca yurtdışına futbolcu satışından bile ciddi paralar kazanan bir ülke.

Beşiktaş'ın Genç Yetenek Avcıları (GEYA'lar) Ne Yapacak?

GEYA'lar amatör ve profesyonel takımların yıldız, genç düzeyindeki oyuncularını izleyecekler. Özellikle Türk kökenli oyuncuları izleyecek olsalar da, Türk olmayan oyunculardan da uygun olanları gözardı etmeyecekler. Bu oyuncular ve gelişmeleri düzenli olarak İstanbul'daki kulüpte bu konudan sorumlu kişiye iletilecek. Seçilen oyuncular Beşiktaş'a getirilecek ve A takımı için yetiştirilecekler.

GEYA'lar bu işi ilke olarak gönüllü olarak yapsalar da, böyle bir transfer gerçekleştiğinde aracılık parası alacaklar.

Bu örgütlenmeyi konuşmak için Beşiktaşlı yetkililerin Hollanda Beşiktaşlılar Derneği ile Hollanda'da Toplantı yaptığı bildiriliyor. 

Hollanda'da Başarılı Olursa Sırada Öteki Avrupa Ülkeleri Var

Hollanda'nın futboldaki bu gelişmişliği ve alan ularak ufaklığı, bu ülkeyi Beşiktaş'ın GEYİZA'sını denemek için çok uygun bir deneme alanı kılıyor. Beşiktaş GEYİZA'yı Hollanda'da kuracak, deneyecek ve oturtacak. Daha sonra sırada öncelikle Almanya var. Hollanda'da denenmiş bir GEYİZA ile en büyük yetenek pazarı olan Almanya'daki başarı olasılığı çok daha yüksek olacak.

Latest comments

No comments

AVRUPALI TÜRK FUTBOLSEVERLER

AVRUPALI TÜRK FUTBOLSEVERLER

Avrupalı Türk Futbolseverlerin grubu!