Amsterdam'daki Avrupa Diller Gününde Türkçe de vardı!

 
image
Yunus Emre Kurumu'nun sitesinde bu haberi gördüm hoşuma gitti.
 
Avrupa Diller Günü Kapsamında Amsterdam’da Türkçe Eğitimi
image

Avrupa Diller Günü Hollanda’da EUNIC-HOLLANDA ve Avrupa Konseyi Hollanda Temsilciliği işbirliğiyle 25 Eylül 2013 tarihinde Amsterdam’da Fransız Kültür Merkezi binasında dil eğitimi çalışmasıyla kutlandı. 13 ülkenin Kültür Enstitüsü ve Büyükelçiliğinin katılım sağladığı bu etkinlikte ülkemizi Yunus Emre Enstitüsü-Amsterdam temsil etti. 

Hollanda’da düzenlenen Avrupa Diller Günü kapsamında Türkçenin yanı sıra Almanca, Çekçe, Macarca, Fransızca, İspanyolca, Bulgarca, İtalyanca, Lehce, Romence ve Malta dilinde atölye çalışmaları yapıldı. Etkinliğe Hollanda çapından yaklaşık 10 Hollanda ve Uluslararası ilköğretim okulundan 11-13 yaş grubundan toplam 100 civarında öğrenci katıldı.

Avrupa Diller Günü kapsamında Hollandalı Amersfoort İlköğretim Okulu ve Uluslararası British School öğrencilerine Türkçe atölye çalışması yapıldı. “Hoş geldiniz” seremonisini, tanışma, selamlaşma, teşekkür etme kavramlarını öğrencilerle birebir uygulayarak öğrencilerin Türkçe ile tanışmalarını sağlanan atölye çalışmasında, Türk kültürüne ait çeşitli örneklemelere de yer verildi. 

Avrupa Birliği Konseyi, Avrupa’da farklı Avrupa dillerinin öğrenimini ve Avrupa vatandaşlarının dil portföyünü artırmak amacıyla 26 Eylül tarihini Avrupa Diller Günü olarak ilan etmiştir. Her yıl 26 Eylül’de gerçekleştirilen Avrupa Diller Günü, tüm Avrupa üyesi ülkelerde de farklı dil eğitimi çalışması ile kutlanmaya devam etmekte. 

Haberin aslı için YEE.org.tr'ye bakabilirsiniz.

 

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.