Belçikalı Irkçı Vlaams Belang Türkçe Posterlere Taktı!

image

 

Belçikalı Irkçı Vlaams Belang Türkçe Posterlere Taktı!

(19/10/2013)  Antwerp ("Anvers") kentinde ırkçı Vlaams Belang partisi militanları Türkçe posterleri kapatmak için sokaklara döküldü. Oluşturdukları "takımların" amacı Türk posterlerin üzerini boyamak ya da Hollandaca posterlerle kapatmak. 

Irkçı Vlaams Belang Belçika'nın Flaman bölgesindeki tüm posterlerde Hollandaca dilinin bulunmasını istiyor. Ancak bu kampanyanın sık sık görülen İngilizce posterlere karşı değil de Türkçe posterlere karşı olması rastlantı olamaz.

15 Kişilik takımlar oluşturan ırkçı Vlaams Belang militanları 19 Ekim 2013 sabahı Antwerp'teki (içi ve çevresindeki bölgelerde) Türkçe posterlere karşı kampanya başlattılar. Kampanyanın ilk hedefi olarak Antwerp Grote Markt'taki araba parkı garajındaki Türkçe posterlerin üzerini ‘Antwerpen, Vlaamse stad’ posterleri ile kapatmak seçildi. Ancak militanlar garaja gittiklerinde Türk posterleri garaj yetkililerince kaldırılmıştı bile. Bu açıdan bakıldığında ırkçılar amaçlarına ulaştılar. Bundan sonra garaj sahipleri Türkçe posterleri asma konusunda sorun çıkarabilirler. Bu arada ırkçılar kendi posterlerini boş poster tahtalarına astılar...

Irkçı çetelerin önümüzdeki günlerde de Türkçe posterleri kapatma kampanyasını sürdürecekleri bildiriliyor...

 

 

    • Erkız Sunay

      By Erkız Sunay

      yasak degilmi parali posterleri kaldirmak ya da kapatmak? Garajda olduguna göre Türkce posterler parasiyla yerlestirilmis reklamlar degil mi?

    Latest comments

    No comments

    Belçika

    Belçika

    Belçika gurubu