Lufthansa Türk Hava Yolları'nın Büyümesinden Korktu, İşbirliğini Kısıtlıyor

image

Lufthansa Türk Hava Yolları'nın Büyümesinden Korktu, İşbirliğini Kısıtlıyor

Aralarında Sıkı İşbirliği Vardı

Alman Havayolları kuruluşu Lufthansa ile Türk Hava Yolları (THY) birçok alanda işbirliği yapıyorlar. Bu işbirlikleri ortak uçuşlardan (code-sharing), Sunexpress'deki %50 %50 ortaklığa kadar birçok alanda kendisini gösteriyor. Doğrudan ikili ilişkilerin yanısıra, her iki havayolu da “Star Alliance” (Yıldız Birlikteliği) adlı havayolu birliğinin üyesi.

Ancak Alman Der Spiegel dergisinin bildirdiğine göre bu işbirliğinin tadı kaçtı. Çünkü Lufthansa bu işbirliğinin daha çok THY'ye yaradığını düşünüyor.

Lufthansa bu işbirliği yüzünden THY'nin Lufthansa'dan çok yolcu kaptığını düşünüyor...

Artık Lufthansa THY Uçuşlarından Kazanılan Milleri %75 Azaltıyor

Her iki havayolunun kendi “mil” proğramları var. THY'nin “Miles & Smiles” ve Lufthansa'nın “Miles / More”. Şimdiye dek THY ile uçarak kazandığınız milleri, dilerseniz Lufthansa'nın proğramına yazdırabiliyordunuz. Hem de hepsini. Ama Lufthansa bunu değiştiriyor. Artık her uçuştaki millerin yalnızca 4'te 1'i (%25'i) Lufthansa'ya yazılabilecek. Lufthansa, yolcuların THY ile uçarak kendinden mil kazanmasını istemiyor.

İşin ilginci, Lufthansa bu değişikliği yalnızca THY için yapıyor. Öteki ortaklarıyla olan mil anlaşmalarında değişiklik yok...

Ortak Uçuşlarda da Kısıtlama Gelecek!

Lufthansa ile THY ortak uçuşlar (code sharing) ile birbirlerinin yolcularını taşıyorlardı. Örneğin Lufthansa'dan Berlin-İstanbul bileti aldığınızda, uçuş sayısı “LH” ile başlamasına karşın, o uçuşu THY uçağı ile yapabiliyordunuz. Bu durumda THY de doğrudan kendisinden alınan biletlerde “TK” ile başlayan uçuş sayısını kullanıyordu. Benzeri biçimde başka saatlerdeki uçuşlarda bileti THY'den almış olsanız bile taşıyıcı Lufthansa olabiliyordu.

Millerdeki kısıtlamanın arkasından Lufthansa "ortak uçuşlara da 2014'ün Mart ayından başlayarak son vereceğini açıkladı!

Lufthansa THY'nin 6 Katı Daha Büyük, Ama THY Hızlı Büyüyor

THY, (Bosna Hersek'de milletvekili oğlu müdürün batırdığı 20 milyon avro gözönüne alınmazsa) son yıllarda genel olarak başarılı yönetilen bir kuruluş. Şu anda Lufthansa iş büyüklüğü olarak THY'nin yaklaşık 6 katı. Ancak THY çok hızlı büyüyor. Lufthansa aralarındaki işbirliği yüzünden THY'nin Lufthansa'dan çok yolcu kaptığını düşünüyor. Böylece bu kısıtlamalar ile bunu engellemeyi umuyor.

Erdoğan'ın 'Lufthansa ile THY ortak işletmecilik yapsın' önerisine Merkel sıcaktı

Başbakan Erdoğan Almanya gezisi sırasında Alman başbakan Merkel'e 'Lufthansa ile THY ortak işletmecilik yapsın' önerisi götürdüğünü ve Merkel'in bu konuya sıcak baktığını söylemişti.

    • Ege Kendir

      By Ege Kendir

      Herhal THY'nin haksiz yere isten attigi, acta acikta biraktigi calisanlarinin ahi tuttu...

      • Cengiz Yolaç

        By Cengiz Yolaç

        Turk Hava Yollarini kutluyorum

        • Güzin Kara

          By Güzin Kara

          is ortakligi. Eger ortaklik iki yan icin de iyi degilse ne anlami var.

          • Erdinç Özkanlar

            By Erdinç Özkanlar

            özellikle mil aktarimina gelen sinirlama Alman yolculari THY'den uzaklastirabilir. Bircok Alman THY hem daha iyi hem de daha ucuz oldugu için THY ile ucup milleri lufthansa'ya aktariyorlardi.

          Latest comments

          No comments

          Almanya Türk

          Almanya Türk

          Almanya geneli için duyurular haberler vb