Türk Lalesine Hollanda'dan Büyük İlgi. Türkiye'de Hollanda'ya göre 4 Hafta Önce Ürün Alınıyor.

image 

TÜRK LALESİ, HOLLANDA'DA BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Bugün bütün yeryüzünün "Hollanda lalesi" olarak bildiği lale aslında Türk lalesi. Hollandalılar yüzyıllar önce Türkiye'den alıp getirmişler. Şimdi Türk lalesi yeniden Türkiye'den Hollanda'ya geliyor. Türkiye'de yetiştiriliyor, Hollanda'dan yeryüzüne satılıyor.

Konya'nın Çumra ilçesinde faaliyet gösteren Asya Lale nin yönetim kurulu üyesi Korkut Yetgin, Türkiye'nin en büyük lale ve soğanlı bitki üreticisi olduklarını söyledi Lale soğanlarının bu yıl ilk kez Hollanda'nın kuzey bölgesindeki üreticilere buluşacağını belirten Yetgin, "40 ton lale soğanı gönderimi yapacağız. Bu yıl bunlar test edilecek. Denemeler sonucunda güzel bir sonuç alındığı takdirde Türk lalesi, başta Çin ve Fransa olmak üzere birçok ülkede değerlendirilecek" dedi.

Türk Lalaesi Erkenci!

Çin'de lale üretimi yapan Hollandalı iş adamı Nico Kaaijk'i Konya'ya çağırdıklarını söyleyen Korkut Yetgin, Kaaijk'in Konya'da incelemelerde bulunduğunu olumlu izlenimler edindiğini söyledi. Yetgin, Kaaijk ile Fransa ve Çin pazarlarına da erken üretim Türk lalelerinin satışını düşündüklerini aktardı. Nico Kaaijk ise Türk lale soğanlarını en büyük tercih nedeninin, Hollanda'dan yaklaşık 4 hafta önce ürün vermesi olduğunu söyledi. Kaaijk, "Nem olmadığı için Türk lalesinin hastalık riski de daha az, niteliği daha yüksek. Bu nedenle Türkiye Hollanda'ya lale dışsatımı yapabilir. Diğer pazarlar için de birlikte üretim yapabiliriz" dedi.


    • Serpil Aksoy

      By Serpil Aksoy

      Konya Hollandaya göre o denli sicak. Ben sanki orda 4 hafta degil, 2-3 ay önce daha erken cicek acar diye düsünmüstüm.

      • Denizsu Çetin

        By Denizsu Çetin

        AKP (Ayakkabi Kutusu Partisi) para için kiyilardaki en guzel yerleri yabancılara satti. Sıra tarlalarımıza geldi. Merak etmeyin yakinda en guzel topraklari da yabancilara satarlar. Turkler kendi ulkelerindeki tarlalarda isci olur. Bunun adi da "ortak uretim" olur...

        • Sezen Erenler

          By Sezen Erenler

          lale her zaman bugdaydan daha cok para getirir

          • Selen Nesuhi

            By Selen Nesuhi

            sattı zaten Tayyip başhırsızı ülkeyi. Kendi ülkemizde ırgatlık yaparız artık...

          Latest comments

          No comments

          Hollandalı Türkler

          Hollandalı Türkler

          Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.