SunExpress'te Yemek Ismarlayanların İlgisine! Lufthansa'nın İğrenç Köfteleri Sizi bekliyor!

image

Sunexpress'in güzel Kekikli köftesi, eğer Lufthansa catering içine etmezse!

 

SunExpress'te Yemek Ismarlayanların İlgisine!

Ah güzel "Kekikli Köfte!"

Sunexpress'in en sevdiğim yanlarından birisi önceden yemek ısmarlayabiliyorsun. Örneğin bir "Kekikli Köfte'leri var çok güzel! İçinde köfteden başka iki baklava, güzel bir salata da var. Bütün bunlar 12 avro mu ne. Sudan ucuz!

"Ha kekikli köfte, Ha bulamaç gibi Alman köftesi. Ye işte gitsin"

Hemen hemen her uçuşta ısmarlarım. Ancak bir keresinde İzmir'den Almanya'ya uçarken yemek geldi, baktım gelen köfte ama kekikli köfte ile hiç ilgisi yok! Tatlıda da baklava yerine uyduruk bir ucuz alman tatlısı sallamışlar. Sordum bu ne durum diye, meğer bu yemeği Lufthansa yapmış!

Sunexpress'in İşgüzarlığı

Türkiye kalkışlı bir uçuşun yemeğini hangi akla hizmet Lufthansa hazırlar? Neden adam gibi Türkiye'deki yemek kuruluşundan almazsın da, o bulamacı taa Almanya'dan Türkiye'ye taşırsın?

Personelin umurunda bile değil!

Kabin görevlilerini çağırıp durumu anlattım ama ne umurlarında ne de bilgileri var. "Köfte işte ye" diyorlar. Özür mözür yok. Kabalardı diyebilirim.

Yapacak birşey yoktu. Sabahtan beri bişey yememişim. Yedim gitti ama ondan sonra bir daha da yemek ısmarlamadım. O günden sonra birkaç kez daha uçtum Sunexpress ile ama toplam uçuş sayısı da azaldı doğrusu.

Sunexpress'in Alman Yanı: kabalık ve "Ye lan işte köfte!"

Adam "Kekikli Köfte" diyor. Senden önceden parasını alıyor. Ondan sonra önüne "herhangi bir köfte" koyuyor. Böyle salaklık mı olur?

Yok bi de Almanlar her yaptıkları işi doğru yaparlarmış. Sen onu külahıma anlat. Bir yemek işini halledemiyorlar. Üstelik 1 ay öncesinden parasını ödediğim ve ne olduğunu söylediğim (çünkü kendi menülerinden seçtim).

Sonuç

Eğer bir havayolu kuruluşu yemeğin standardını koruyamıyorsa, ne diyeyim ben onlara?

    • Neşe Deliorman

      By Neşe Deliorman

      Ben de yemiştim Kekikli köfte ile baklavayı. Çok güzeldi! Lufthansa'nın bulamacına denk gelmedim iyi ki. Ama bundan sonra diklkatli olurum :-)

      • Akçaabatlı

        By Akçaabatlı

        @Kemal Bence Lufthansa'nin yemegini yemekle yanlis yapmissin. Benim basima da geldi. Yemedim. Yemegi geri gönderdim "benim ismarladigim bu degil diye".

        Kötü yani:  ben ac kaldim ve sonra Sunexpress'in "yolcu ilişkileri" bölümü özür bile dilemedi!

        • SAK

          Benzeri bir durum benim da başıma geldi. Biraz konuşmadan sonra uçaktaki tek Türk görevli geldi ve derdimi ona anlatabildim. Sağolsun çalışanların yemeğini bile önerdi aç kalmayayım diye ve "olayı" yetkililere bildirdi. Kekikli köfte gerçekten kekikli köfte oldu mu çok güzel.

          Sorun şundan kaynaklanıyor: Sunexpress'in %50'si Lufthansa'nın %50'si Türk Hava Yolları'nın. Aslında sanırım 2 tane sunexpress var. Türk ve Alman. Alman Sunexpress'ine bindiğiniz zaman adamların Türkçe ve Türkiye ile hiç bir ilgileri yok. Ne pilotlar ne de kabin görevlileri Türkçe bilmiyorlar (bazen kazaran bir tane oluyor). Halbuki "Türk" Sunexpress'inde kabin görevlilerinin yolcularla Almanca konuştuklarını gördüm. 

          Ama asıl suç: kekikli köfte ısmarlatıp ondan sonra ne etinden olduğu belli olmayan içinde kekikli köfte ile ilgisi olmayan köfteyi sunan Sunexpress'in catering'den sorumlu görevlisinde. Herhalde Antalya'daki anabirimde çalışıyordur. Onun sorumluluğunda Sunexpress'in "standardını" koruması. Onun sorumluluğu Türk yemeğini Lufthansa'nın catering'ine bırakmamak!

          Bu durum duşında ben Sunexpress'den çok hoşnutum.  

          • Yaşar

            By Yaşar

            Ben sunekspres'te hiç yemek ismarlamiyorum.

            Sunekspress bu isi BiLMiYOR! Önce ismarlanmis yemekleri getiriyor. 10-15 dakka sonra herkesin sandivici yeliyor. Öyle olunca herkes acikmis sana bakiyor. Sen de acip yiyemiyorsun. Cok boktan bi durum. Halbuki herkesle birlikte getirse, cevrendekiler kendi sandivicleri ile uğrasirlarken sen de yemegini yiyecen.

            Bu denli kolay seyleri düsünemiyenler nasil ucak ucuruyo?

            • Ali Osman

              By Ali Osman

              Ben yemek ismarlamiyorum cünkü Cevrendeki herkese kücük ekmek arası peynir veriyorlar. Sana koskoca tepsi geliyor. Cok kokuyor. Herkes sana bakiyor. Benim basima gelmedi ama bir kere yiyeni gördük adamcagiz utancindan ürkek ürkek yiyodu

              • Candan Ersöz

                By Candan Ersöz

                #LufthansaKekikliKöftemeDokunma :-)

                • Gonca Batu

                  By Gonca Batu

                  üff ne köfteymiş bu böyle. Kekikli köfte yiyesim geldi!

                Latest comments

                No comments

                Gezginler

                Gezginler

                Gidilen Görülen yerler konusunda bilgiler, izlenimler.