Corvetler Düdene Düştü!

 

 

Corvetler Düdene Düştü!

 

 image

 

Amerika'da Corvette müzesinde 8 araba oluşan çukura düştü. Kentucky bölgesindeki müzede Corvette marka otomobiller sergileniyordu. Oluşan düden çukurunun 10 metre derinliğinde ve 12 metre genişliğinde olduğu belirtiliyor.

 

Basında çıkan habere göre, olay, yangın alarmının çalması ile ortaya çıktı. Sabaha karşı 5:30'da müzeye gelen görevliler arabaların eksik olduğunu gördüler. Eksik olan arabaların olduğu yere yaklaştıklarında gözlerine inanamadılar! Çünkü 10 metre derinlikte bir düden oluşmuştu ve arabalar içine düşmüştü!

 

Düden nedir?

Düdenler yerde oluşan büyük yuvarlak çukurlardır. Genellikle kireçli topraklarda oluşurlar. Yeraltı suları yavaş yavaş yeraltındaki kireci eritir. Topraktaki kireç eriyince, yeraltında mağaralar oluşur. Bu mağara yavaş yavaş yüzeye yaklaşırsa, yüzey birden çöker. Düdenler çeşitli boylarda olabilirler. Örneğin bir evin banyosunda 1 metre genişliğinde ve 10 metre derinliğinde oluşan düden gibi. Ya da Orta Amerika ülkesi San Salvador'da oluşan 30 metre genişliğindeki düden gibi.

 

Düdenlerin en kötü yanı, sinsice, yavaş yavaş oluşmaları. Örneğin birkaç yıl önce Amerika'nın Florida bölgesinde yatağında uyuyan bir kişi, yatak odasının tam altında oluşan bir düdene düşerek öldü. Yatak odasını içine alan derin çukurun içindeki su ve çamurun içinde yitip gitti.

 

 

Latest comments

No comments

Bence (Genel Tartışma)

Bence (Genel Tartışma)

Bu öbek genel tartışma yeridir. İster iki kişiyi ilgilendirsin ister herkesi ilgilendirsin.