Hollanda Fenerbahçeliler Derneği Çocuklar İçin Türkçe Dil Kursu Düzenledi

image

 

Hollanda Fenerbahçeliler Derneği Çocuklar İçin Türkçe Dil Kursu Düzenledi

 

Birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi Hollanda'da da Türkçe ağır baskı altında. Avrupa ülkeleri “uyumun yolu asimilasyondan geçer” diyerek okullardan Türkçe derslerini kaldırıyorlar, hatta kablo TV'den Türkçe TV yayınlarını engelliyorlar. Bunun sonucu olarak da, yeni kuşaklarda Türkçe'nin çok zayıfladığı, hatta ortadan kalktığı gözlemleniyor.


Ancak buna karşı bazı Türk toplumsal kuruluşlar kendi çalışmalarını yapıyorlar. Hollanda Fenerbahçeliler Derneği (HFD) de onlardan biri. Türkçe'nin Avrupa'da yaşaması, yeni kuşaklara ulaşması için Hollanda Fenerbahçeliler Derneği Türkçe dil kursu düzenledi.


Amaç evde ve arkadaş çevrelerinde daha çok Hollandaca konuşup Türkçe pratiği çok az olan çocukların Türkçelerini geliştirmek


6 ile 12 yaş arası Türk çocuklarına yönelik Türkçe dil kursu iki ayrı küme olarak verilecek. Birinci küme 6-8 yaş arası, ikinci küme de 9-12 yaş arası çocuklardan oluşacak.

3 Ay sürecek olan Türkçe dil kursu 6 Nisan Pazar günü başlayıp, 29 haziran Pazar günü bitecek. Hollanda Fenerbahçeliler Derneği'nin Dr. H Colijnstraat 66, 1067 CH adresinde bulunan dernek lokalinde verilecek dersler haftada bir gün, pazar günleri 1,5 saat olarak belirlendi. Yaşa göre her küme şu saatlerde ders alacak:

Birinci küme saat 11:00-12:30 arasında

İkinci küme saat 13:00 ile 14:30 arasında

Ayrıntılı bilgi için info@fenerbahçe adresine başvurulabilir.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Fenerbahçe Avrupa yüzlemini beğenelim! http://www.avroturk.com/pages/view/1997/fenerbahce-avrupa

Latest comments

No comments

AVRUPALI TÜRK FUTBOLSEVERLER

AVRUPALI TÜRK FUTBOLSEVERLER

Avrupalı Türk Futbolseverlerin grubu!