PGGM'ye Büyük Musevi Baskısı

image 

PGGM'ye Büyük Musevi Baskısı!

Hollanda Emekli Sandığı PGGM, Yasadışı Musevi Yerleşimlerine Para Veren İsrail Bankalarından Parasını Çekmişti.

Şimdi de Hollanda'daki Musevi (Yahudi) lobisi Hollanda parasal kuruluşu PGGM'ye baskı uyguluyor!

Yasadışı Yahudi Yerleşimleri Yüzünden

Birkaç hafta önce, PGGM İsrail bankalarındaki yatırımlarını çekme kararı almıştı. Nedeni, bu bankaların yasadışı Yahudi yerleşimlerine kredi vermesiydi. Yahudi kuruluşları ele geçirdikleri Filistin topraklarında yaşayan yahudi sayısını arttırmak için evler yapıyorlar. Bunlar uluslararası yasalara göre yasak! İşte Hollanda kuruluşu PGGM bu nedenle İsrail bankalarındaki parasını geri çekeceğini açıklamışti. PGGM bir Hollanda emekli sandığı (pensioenverzekeraar) ve emeklilere aylıklarını ödemek için onların paralarını değerlendiriyor.

Şimdi ise, Hollanda'daki museviler PGGM'ye bu kararını değiştirmesi için baskı uyguluyorlar. PGGM'nin müşterisi olan musevi kuruluşlarının PGGM ile toplantılar yaptıkları bildiriliyor.

CIDI Önayak Oluyor

Toplantılara katılan Musevi kurulunun sözcülüğünü ise Amsterdam'da kurulu CIDI yöneticisi yapıyor. CIDI (İsrail Belge ve Bilgi Merkezi) Hollanda'daki en etkili ve örgütlü musevi/İsrail lobi kurumu olarak biliniyor.

Musevi Kurumları PGGM'nin kararından sonra gelen tepkilerin büyüklüğü ile çarpıldğını öne sürüyorlar. PGGM ise ileride öteki İsrail kuruluşlarından da parasını çekebileceğini açıkladı.

PGGM ile Musevi kuruluşları arasındaki görüşmeler sürüyor.

 

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.