Türk Markası Beko'nun Başarısı. “En İyi 3 Çamaşır Kurutma Makinası”nın 2'si BEKO!

Türk Markası Beko'nun Başarısı

 

En İyi 3 Çamaşır Kurutma Makinası”nın 2'si BEKO!

 image

Hollanda Tüketici Birliği'nin yaptığı testlerde Türk markası BEKO büyük başarı gösterdi. Testlere göre, Çamaşır kurutma makinalarının en iyisi BEKO'nun 'DPU 7380 X' modeli. Ayrıca BEKO'nun 'DPU 8306 X' modeli de en iyi 3. ürün.

 

Bosch, Samsung, Whirlpool gibi birçok ürünü geride bıraktı!

BEKO'nun birinci olan modeli 'DPU 7380 X', hem “En Uygun Ürün” hem de “En Üstün Ürün” seçilme başarısını gösterdi.

 

En Üstün Ürün” ödülü, (Beste ut De Test) ederine bakmadan, testlerde en yüksek nitelikli sonuç veren ürüne veriliyor. “En Uygun Ürün” (Beste Koop/Best Buy) ise, ederine göre en iyi ürüne verilen değerlendirme. Örneğin 1000 avroya satılan bir ürün “En Üstün Ürün” olabiliyor. Ama “En Uygun Ürün” ondan daha az nitelikli ama 600 avro olan başka bir ürün olabiliyor.

 

Tüketici Birliği'nin denemelerine göre, Hollanda pazarındaki kurutucuların sıralaması:

 

 

Marka/Model

Ödül

Test Sonucu

Ederi

Açıklama

BEKO

DPU 7380X

En Üstün Ürün”,

En Uygun Ürün”

 

7,3

650 avro

7 Kg çamaşır sığalı bu makine enerji konusunda çok tutumlu: Yılda yalnızca 20 avro gideri var. Kurutması çok iyi: Ne çok kuru, ne çok nemli ve bütün çamaşırlar eşit oranda. Çevreye çok az nem yayıyor. Ender hızlı ısı pompalı kurutucularından ve tam dolu çamaşırı 1,5 saatte kurutuyor. Gürültü ve kırışıklık “ortalama” değerlendirmesi olduğu tek alanlar.

Whirlpool

En Uygun Ürün”

7,0

600 avro

8 Kg sığalı bu kurutucu yılda yalnızca 20 avroluk enerji tüketiyor. Çevresini çok kuru tutuyor. 8 kg pamukluyu kurutmak için tam 2 saate gereksinimi var... Eşit oranda kurutuyor. Kapağının açılıp kapanması biraz zor. Onun dışında biraz gürültülü ve kırışıksız kurutmuyor.

BEKO

DPU 8306 X

 

6,9

700 avro

8 kg sığalı bu kurutucu düşük enerji tüketimi ile ilgi çekiyor. Yılda yalnızca 15 avro! Çamaşırı az kırışıklıkla ve eşit kurutuyor. Çevreyi kuru tutması ve kullanımı “iyi”.Tam dolu pamukluları 2 saatte kuruttu. Ancak 2,5 kg kuruttuğunuzda 1,5 saat gibi uzun süre aldı ve tam olarak kurutmadı. Çok gürültülü.

Samsung

DV70F5E0HGV

 

6,8

660 avro

Bu kurutucu sessiz sayılır. Çevreyi çok kuru tutuyor. Enerji tüketimi az (yılda 18 avro). Ancak yapay (sentetik) ürünleri aşırı kurutuyor.

IGNIS

AWH407

 

6,4

440 avro

7kg'lik bu ısı pompalı kurutucu çok eşit kurutuyor. Kırışıklık ve düşük enerji (yılda 23 avro) alanlarında iyi sayılır. Çok gürültülü ve yapay (sentetik) ürünlerde sorunlu.

Whirlpool

Economy 40

 

6,4

450 avro

Bu en çok enerji tüketen (yılda 24 avro) ısı pompalı kurutucu ancak yine de yoğutmalı kurutuculara göre iyi. Kurutması ve çevreye nem vermemesi iyi ancak tam dolu olmadığı zamanlarda kurutma sorunları var. Çok gürültülü. Çamaşırları çok kırıştırıyor. Kapağını açıp kapatmak zor.

Bosch

WTE84104NL

 

6,3

390 avro

Bu ürün ısı pompalı değil. Yoğutmalı. Bu da enerji tüketiminde kendini gösteriyor: Yılda tam 46 avro! Hızlı kurutuyor (tam dolu pamukluyu 1,5 saatten az). Eşit ve çevreye nem yaymadan, az kırışıklık yaparak kurutuyor. Ancak bazı çamaşırlar nemli kalıyor. Çok gürültülü.

 

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.