Galatasaray da“ Yüzyılın Projesi” ile Beşiktaş Gibi Gözünü Avrupa'ya Dikti!

image 

 

 

Galatasaray da “Yüzyılın Projesi” ile

 

 

Beşiktaş Gibi Gözünü Avrupa'ya Dikti!

 

 

Galatasaray'da “Yüzyılın Projesi” olarak nitelendirilen altyapı çalışmasının ayrıntıları ortaya çıktı.

 

Galatasaray da Beşiktaş gibi “Avrupa'dan hazırlop oyuncu” avını örgütlü olarak yapacak. Böylece "Avrupa'da örgütlü olarak genç yetenek avcılığı"na Galatasaray da katıldı.

Bir süre önce Beşiktaş'ın Avrupa'da yetenekli oyuncu Avına çıktığını bildirmiştim.

Türk futbolu oyuncu altyapısına çok önem vermediği için Avrupa'da başarılı olabilmek için genelde yurtdışından yetişmiş oyuncu getirmek yolunu seçiyor. Ancak bu pahalı bir yöntem. Ayrıca parayı bassanız bile her oyuncu gelmiyor [Türk futbolunun 'Taşıma Su ile Dönmeyen' Durumunu işlediğim güncemde bu konudaki görüşlerimi ayrıca yazdım].

 

Önce Almanya, sonra sırasıyla Belçika, Fransa, Hollanda

Ancak Galatasaray işe Beşiktaş gibi Hollanda'dan değil, Almanya'dan başlıyor. Beşiktaş önce örgütlenmesini denemek ve gerekli düzeltmeleri yapmak için daha küçük bir ülke olan Hollanda'yı seçmişti.

 

Galatasaray'ın avcılığa yaklaşımı Beşiktaş'tan biraz değişik.

Galatasaray Almanya'da futbol okulları açacak. Almanya 4. ligi takımı Wattenscheid, Regionalliga Südwest takımı Hessen Kassel’le anlaşmalar yapıldı. Sırada Bundesliga 2’den Arminia Bielefeld var. Bu anlaşmalar ile Galatasaray bu takımların tesislerinde “Galatasaray Futbol Okulları” açacak. Bildirildiğine göre bu okullar için Galatasaray'ın bir gideri olmayacak. Başka deyişle, Galatasaray “adını kiralamış” olacak. Ayrıca Almanya da “yabancıların uyumu” adına bu projeye destek verecek.

 

Okullarda 3 yaş aralığında eğitim verilecek: 6-12, 12-16, 16-20.

 

Galatasaray Futbol Okulları” ile Türk gençlerinin futbola çekilmeleri ve buralarda yetişen genç yeteneklerden Alman takımları ile yararlanılması düşünülüyor. Öğrenciler önce okulu barındıran takımda oynayacaklar. Profesyonel takımlara uygun duruma gelenlerde ise, transfer önceliği Galatasaray'da olacak. Ayrıca bu okuldan yetişenler başka takımlara satıldıklarında, paranın en az %60'ı Galatasaray'ın kasasına girecek. En azından plan bu.

 

Latest comments

No comments

AVRUPALI TÜRK FUTBOLSEVERLER

AVRUPALI TÜRK FUTBOLSEVERLER

Avrupalı Türk Futbolseverlerin grubu!