Bir Hollanda Pazarlama Ustalığı: Obama ile Rijksmuseum (Ulusal müze) Yeryüzü Gazetelerinde Başköşede!

image

 

Bir Hollanda Pazarlama Ustalığı: Obama ile Rijksmuseum (Ulusal müze) Yeryüzü Gazetelerinde Başköşede!

Den Haag'daki (Lahey) Nükleer Doruk'a katılım için Hollanda'da bulunan Obama'dan Hollanda Ulusal Müzesi'ne (Rijksmuseum) büyük kıyak!

Obama basın toplantılarından birisini Amsterdam'daki Ulusal Müze'de yaptı. Hem de Rembrant'ın yeryüzünde en çok tanınan tablosu olan "Gece bekçileri" (Nachtwacht) tablosu önünde. Büyük ilgi gören bu basın toplantısının görselleri Amerika'dan Belçika'ya dek birçok gazetenin ön sayfalarını süsledi.

Böylece Amsterdam'daki ulusal müze büyük bir tanıtım yapmı oldu. Hem de bir kuruş harcamadan!

Doğal olarak bu bir rastlantı değildi. Ellerindeki herşeyi inanılmaz ölçüde iyi pazarlamasını bilen Hollandalıların yeni bir "tanıtım klasiği"ydi. Zaten bu başarıdan sonra Ulusal müze'nin yöneticisinin Twitter iletisi ilgi çekti: "'Check, in kleur, boven de vouw'". Şu anlama geliyor: "Yapıldı: Renkli ve üst bölümde". üst bölüm, gazeteler katlı durumdayken raflarda görülen üst bölümü.

Bunun adı "beleş tanıtım". Hem de en iyisinden! Darısı Türkiye'nin başına ama bizimkiler hırsızlıkla, çalıp çırpmakla, halk duymasın diye Twitter'ı yasaklamakla uğraşıyorlar. Yazık benim ülkeme...

 


Den Haag'daki

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.