Herkes Heerenveen oyuncusu Bilal Başaçıkoğlu'nun Peşinde!

 image

 

Herkes Heerenveen oyuncusu Bilal Başaçıkoğlu'nun Peşinde!

Heerenveen takımı Hollanda 1. Kümesinde (Eredivisie) oynayan bir takım. Çalıştırıcısı eski ünlü oyunculardan Van Basten.  Bu takımda oynayan Hollandalı Türk Bilal Başaçıkoğlu son aylardaki çıkışı ile ilgiyi üzerinde topluyor.

Büyük takımlar peşinde

Manchester United'ın yanısıra, Galatasaray ile Beşiktaş'ın da başarılı oyuncu ile ilgilendiği söyleniyor. Bilal Başaçıkoğlu basına yaptığı açıklamada, şu ana dek Galatasaray'dan bir öneri almadığını ancak, öneri gelirse değerlendireceğini söyledi.

Fatih Terim Elini Çabuk Tutmazsa...

Öte yandan basına açıklama yapan bir Heerenveen yöneticisi, Bilal Başaçıkoğlu'nun Hollanda Ulusal Takımı için de gelecek aday oyunculardan birisi olduğunu belirtti. Son yıllarda Hollanda 19 altı ve 19 takımlarında oynayan Bilal'in hala daha Türk Ulusal Takımı'nda oynama hakkı bulunuyor. Ancak eğer Hollanda A takımı'nda bir kere oynarsa, artık Türk Ulusal Takımı'nda oynamayacak. Ulusal Takım çalıştırıcısı Fatih Terim'in başarılı oyuncu ile ilişkiye geçtiği söyleniyor. Geçmişte Hollanda takımını seçen Türk oyuncular bir iki karşılaşmanın ötesine geçemediler.

Bilal Başaçıkoğlu Kim?

Bilal Başakçıoğlu, Türk bir baba ile Faslı bir annenin oğlu olarak 26 Mart 1995'de Zaanstad kentinde doğdu. Futbola ise amatör olarak doğduğu kentte başladı.  2006 yılında 11 yaşındayken Ajax'ın altyapı okulu De Toekomst’un (Gelecek) minikler D takımında oynamaya başladı. Ama 2 yıl sonra yeterli bulunmaması nedeniyle takım dışı kaldı. Başakçıoğlu o günler için “13 yaşında küçük bir çocuktum, beni yeteri kadar iyi bulmamışlardı ve o yaşlarda böyle büyük bir kulüp tarafından gönderildiğinizde size büyük bir acı veriyor” dedi. Daha sonra Haarlem’de futbol oynamaya başladı, oradan da Haarlem belediyesine bağlı bir köy olan Badhoevedorp’un amatör takımı RKSV Pancratius'a geçti.

Yaşamı Badhoevedorp'ta Değişti. Çünkü...

Çünkü Badhoevedorp'ta oturanlardan birisi de ünlü eski oyunculardan Marco van Basten'dı. van Basten 2011 yılında onu çalıştırdığı Heerenveen takımına aldı.

 

 

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.