PVV ile SP'ye oyverenler genelde çok şişman oluyor.

image

PVV ile SP'ye oyverenler genelde çok şişman oluyor.

RTLNieuws'un bildirdiğine göre, populist partiler PVV ile SP'ye oyverenler genelde şişman oluyorlar.

Ipsos adlı bir araştırma kuruluşu 887 kişi üzerinde araştırma yapmış. Buna göre PVV seçmenlerinin %66'sı, SP seçmenlerinin de %61'i şişman. SP'ciler genelde tam aşırı şişman oluyorlarmış.

 

Body Mass Index'i (BMI)

Eğer bir kişinin Body Mass Index'i (BMI) 25'den yüksekse, o kişi "şişman" ulamına giriyor. 25 ile 30 arası "şişman", 30'dan yukarısı da "aşırı şişman" oluyor.

 
SP'ciler Aşırı Şişman, PVV'ciler Diyet Yapmak İstiyor
 
Araştırmaya göre SP'cilerin %30'u aşırı şişman. PVV'cilerde ise bu oran %25. Diyet yapıp zayıflamayı en çok düşünenler PVV'ciler. Öte yandan ağırlıklarından en çok hoşnut olanlar ise D66'cılar.
 
 
En Sağlıklılar D66'lılar.

Ağırlığı sağlık ölçütü olarak kullanırsak, en sağlıklı olanlar D66'lar. Bunların arasında şişman olanların oranı çok düşük. Arkadan Katolik Hıristiyanlar geliyor (CDU).

 

Hollandalıların %51'ı Olması Gerekenden Daha Ağır

Hollandalıların %51'i az ya da çok oranda olması gerekenden ağır. Hele her 6 kişiden 1'i aşırı ağır.

Neden SP ile PVV Seçmenleri?

Ipsos'un araştırmasında neden SP ile PVV seçmenleri ne şişman ve sağlıksız çıktılar?

Bu aslında genel bir sorun ve kişilerin sosyo ekonomik durumları ile ilgili bir durum. Batı toplumlarında genelde gelir ve eğitim düzeyi düşük olanlar sağlıksız besleniyorlar. SP ve PVV de genelde bu kesimden oy alıyor. Bu iki partinin söylemleri birbirlerinde değişik gözükse de aslında çok benzeşiyor. Örneğin PVV'nin başı Wilders, Nebahat Albayrak'ın çifte yurttaşlığını eleştirdiğinde, o zamanki SP önderi (Jan Marijnissen) Nebahat Albayrak için "Türk pasaportunu bıraksa iyi olur" demişti. Her iki parti de, populist söylemlerle oy topluyorlar. Halkın kulağına hoş gelen ancak uygulaması zor ya da uzun sürede ülkenin çıkarına olmayan şeyler söylüyorlar.

Öte yandan da D66'ların en sağlıklı ağırlıkta olmaları da, D66'lı seçmenlerin genelde en eğitimli kişilerden oluşmaları olarak açıklanabilir. O kadar ki, D66'lılar kendi parti kurultaylarında "Neden aramızda kasap bakkal yok" diye yakınıyorlardı...

    • Çiçek Eroğlu

      By Çiçek Eroğlu

      dikke luie verkiezers!!!!!!!!!1

      • Güner Sevinç

        By Güner Sevinç

        Ben boyle genellestirmeleri yanlis buluyorum. Bu gibi haberlerin arkasinda art niyetler var. Neden belli bir partiye oy verenler otekilerden degisik olsun ki?

        • Tekin

          By Tekin

          Bence SP ile PVV birbirlerini iyi bulmuşlar. Bir yazıda her seçimde iki parti arasında %25 oy kayması olduğunu söylüyordu. Söyledikleri benzeşmese bu olur mu?

          • Atila

            By Atila

            Sismanlik buyuk sorun. Hergun McDonalds'da yersen kola icersen sonu bu olur. SP ve PVV yi de hic sevmemisimdir zati. Bir paranin iki yuzu gibiler.

          Latest comments

          No comments

          Hollandalı Türkler

          Hollandalı Türkler

          Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.