Twitter'da "El Kaide adına" şaka yapan 14 Yaşındaki Rotterdamlı Kız Tutuklandı

 

image 

 

Rotterdam'da oturan 14 yaşındaki kız Twitter'da gönderdiği gözdağı tviti yüzünden tutuklandı! @QueenDemetriaz adını kullanan Rotterdamlı kız çocuğu, Amerikan Airlines'a (Amerika'nın en büyük havayolu kuruluşu) "Afganistanli İbrahim" adına gözdağı tviti gönderdi. Tvitinde"gerçekten büyük birşey" yapacağını söyleyen kızın tviti şöyle:

"@AmericanAir. hello my name's Ibrahim and I'm from Afghanistan. I'm part of Al Qaida and on June 1st I'm gonna do something really big bye".

 

"Şaka Yaptım" Demesi Yetmedi!

Amerikan havayolları bu tvit gözdağını çok ciddiye aldı ve hemen FBI'e bildirimde bulunacağını bir tvit ile bildirdi. Bunun üzerine korkan kız ('Sarah') 'bunun yalnızca bir şaka' olduğunu yazan tvit gönderse de, olay uluslararası basında yankı buldu.

Bu olaydan sonra birçok kişi bu kullanıcıyı izlemeye başladı ancan daha sonra iyice korkan kız hemen twitter kullanıcısını sildi. Ancak bu da onu kurtarmadı!

 

Rotterdam Polisi IP Adresinden Buldu

Hollanda'dan geldiği anlaşılan tvitin Rotterdam dolaylarından gönderildiği ortaya çıkınca, Rotterdam polisi olayın üzerine gitti. Kızın IP adresini bulan polisin çağrısı üzerine Pazartesi öğlen bir yakını ile karakola gelen kız gözaltına alındı.

Rotterdam polisi soruşturmanın FBI ile ilgisi olmadığını, kendilerinin başlattığını öne sürse de, bu tam olarak bilinmiyor. Bu arada soruşturmanın ne yönde ilerleyeceği, kıza nasıl bir yaptırım uygulanacağı, Amerikan Havayolları'nın yakınmada bulunup bulunmamasına bağlı olacak.

    • Selen Nesuhi

      By Selen Nesuhi

      Rotterdam polisi bunu tek basina yapmamistir. Kesin Amerika'dan istek gelmistir.

      • Ulaş Boylu

        By Ulaş Boylu

        Ulan artık herşeyin tadı kaçtı. Birşey demekten korkar olduk. Şaka yapmaktan korkar oldu herkes. Ne lan bu?

      Latest comments

      No comments

      Hollandalı Türkler

      Hollandalı Türkler

      Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.