Ölüm Cezasının İlkelliği: Son anda asılmaktan kurtuldu! Kare Kare Görün!

 image

 

Ölüm Cezasının İlkelliği: Son anda asılmaktan kurtuldu! Kare Kare Görsellerle İzleyin!

İran Amerika ve Çin ile birlikte, her yıl en çok kişinin ölüm cezasına çarptırıldığı ülke. Devlet yüce Allah'ın yetkisini sanki kendinde görmüş, onun verdiği canı alıyor.

İran'da bu devlet eliyle öldürüm işi sanki "topluma açık eğlence" gibi. Bu gibi adam asmalar kentlerin alanlarında yapılıyor. Toplum da boks karşılaşmasına gider gibi gelip izliyor. Bağıranlar, çağıranlar. Tam bir ilkellik.

İşte bunlardan birinde hemen hiç olmayan birşey oldu. 24 Yaşındaki İranli öldüren Balal boks ringi gibi düzenlenmiş alana getiriliyor. Birazdan devlet görevlisinin ayağının altından iteceği sandalyenin üstüne çıkarılıyor. Kendi yakınları bir yandan ağlıyor. Bir yandan da 7 yıl önce bir kavgada öldürdüğü, kendisi gibi o gün 17 yaşında olan gencin anne babası, asılmayı izlemek için oradalar...

İpin ilmiği, sandalyenin üstündeki Balal'ın boynuna geçirildikten sonra, 7 Yıl önce canını aldığı gencin annesi Balal'ın yanına geliyor ve ona bir tokat atıyor. İşte bundan sonrası ilginç. Anne Balal'ı bağışladığını söylüyor. Balal ölüme bu kadar yaklaştığı sandalyeden indiriliyor, gözyaşları içinde alandan uzaklaştırılıyor. 

Bir annenin canı olan yavrusunun canını alan bir öldüreni bağışlaması ne kadar saygın, ulu bir davranış! Öte yandan, birinin ötekinin canını alması ne kadar günah ise, aklı başında olması gereken toplumun, devletin bunu yapması onun milyonlarca katı daha ilkel ve iğrenç. İyi ki Türkiye'de Ecevit hükümeti idam cezasını kaldırdı... Darısı Amerika, İran, Suudi Arabistan gibi ilkel ülkelerin başına. Seninle gurur duyuyorum Türkiye'm. İşte kare kare izleyin

Latest comments

No comments

Bence (Genel Tartışma)

Bence (Genel Tartışma)

Bu öbek genel tartışma yeridir. İster iki kişiyi ilgilendirsin ister herkesi ilgilendirsin.