PVV'nin (Wilders) Önerisiydi, PvdA Uyguluyor: Yakında Hollandaca Bilmeyene Ödenek Yok!

image

PVV'nin (Wilders) Önerisiydi, PvdA Uyguluyor: Yakında Hollandaca Bilmeyene Ödenek Yok!

PvdA'lı Jetta Klijnsma'nın Danıştay'a gönderdiği öneri onaylanırsa, ödenek almak için Hollandaca konuşmak zorunlu olacak.

Dil Yoksa Ödenek de Yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik devlet sekreteri'nin planına göre, Sosyal Yardım Ödeneği almak için birisi başvuru yaptığında, Hollandaca konuşup konuşmadığına bakılacak. Eğer konuşamıyorsa, zorunlu olarak Hollandaca kursuna gidecek. Gitmeyenlerin ödeneğinin %20'si kesilecek. Eğer 6 ay sonrasında hala gitmezse, bu kez %40'ı kesilecek.

Hollandaca bilmemek, bir kişinin iş bulamamasının nedenlerinden birisi olarak gösteriliyor. Bu uygulama ile, yeni göçmenlerin iş pazarında daha iyi konuma geçecekleri söyleniyor.

Ayrımcı PVV'nin Önerisiydi, Uygulamak PvdA'ya Düştü

İşin ilginç olanı, bu "Dil yoksa, ödenek yok" yasasını 2012'de ayrımcı Wilders'ın partisi PVV'nin önermiş olmasıydı. Şimdi VVD-PvdA ortak yönetiminin PvdA'lı devlet sekreterinin bu uygulamayı gerçekleştirmesi "PvdA, PVV'nin görüşlerini mi çalıyor" sorusunu akla getirdi...

Bu konudaki Hollanda vidyo haber (Hollandaca) için tıklayın.

    • Sezen Erenler

      By Sezen Erenler

      PVV'nin daha cok SP ile ortak yonu var.

      • Ercan Kolgar

        By Ercan Kolgar

        Bence dogru uygulama. Belesten para al nereye dek? Biraz caba gostermesi gerek kisinin. Adam sana beles Hollandaca kursu veriyor gitmiyorsun, yalniz parayi cebime koysun diyorsun. Bi de Hollanda'da 20 yildir yasayip daha 3 soz edemeyenler var. Sizce bunda terslik yok mu?

        • DB

          Hani derler ya, yanlış saat günde iki kez doğru zamanı gösterirmiş. Bence PVV'ninkisi öyle olmuş. Pvv de söylese, PvdA da söylese dogru yol birdir.

          Uitkering alanlar bu denlicik de çaba göstersinler artık.

          • Argün Arıkan

            By Argün Arıkan

            PvdA'nın PVV'nin peşinden gitmesi utanç veren bir durum. PVV iktidarda değil ama görüşleri parça parça da olsa iktidarda.

            PVV öteki partiler üzerinde baskı yaratıyor, onları da sağa çekiyor.

          Latest comments

          No comments

          Hollandalı Türkler

          Hollandalı Türkler

          Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.