Yargıtay: Pedofil derneği 'Martijn' kapatılmalı. Çocuklarla cinsel ilişkiyi yüceltiyor, sevimli gösteriyor, yayıyor.

image

 

Yargıtay: Pedofil derneği 'Martijn' kapatılmalı. Çocuklarla cinsel ilişkiyi yüceltiyor, sevimli gösteriyor, yayıyor.

Hollanda Yargıtay'ı bugün çok önemli yargıya vardı: Pedofil derneği Martijn kapatılmalı! Yargıtay buna neden olarak, derneğin çocuklarla cinsel ilişkiyi yüceltmesini, sevimli göstermesini ve sıradanlaştırarak yayılmasına yolaçmasını gösterdi.

 

"Çocukların sağlığı, söz özgürlüğünden daha önemli"

Martijn derneği "söz söyleme özgürlüğü"nü neden göstererek bir alt yargının aldığı "kapatma" yargısına karşı Yargıtay'a gitmişti. Yargıtay ise, 'korunması gereken çocukların sağlığının, söz söyleme özgürlüğünden daha önemli olduğunu' vurguladı.

Nereden nereye?

Bu son yargı, Hollanda için büyük bir adım adım. Çünkü özellikle 1980'lerde, 1990'larda, pedofillik (çocuk seviciliği) Hollanda'da "bir cinsellik çeşiti" olarak görülmekteydi. Tıpkı eşcinsellik gibi, "baskı gören", "hoşgörü gösterilmesi gereken" bir cinsellik çeşiti olarak gösteriliyordu.

İşte çocuk seviciliği derneği 'Martijn' bu dönemlerde, 1982'de "konuyu konuşulur" yapmak adına kuruldu. Derneğin adı da kurucusunun çocuk "sevgilisi"nin adından geliyordu: "Martijn"!

VVD: Cinsel İlişki yaşı 12'ye insin!

Kuruluşundan 3 yıl sonra Martijn az kalsın ereğine ulaşıyordu: 1985'de VVD'li bakan Frits Korthals Altes, cinsel ilişki için en düşük yaş sınırını 12 yaşa düşürmek için bir öneri verecekti. Ancak toplum bu sapıklığın karşısında ayağa kalkınca, önerisini vermedi!

"Bir Cinsellik Çeşiti"

Bu dönem çocuk seviciliğinin yükselişe geçtiği yıllardı. 1985'te PvdA'lı Tweede Kamer üyesi H.Roethof bundan "bir cinsel seçim" olarak sözetti. Bu dönemde eşcinsel örgütleri de çocuk sevicilerini "öteki baskı gören azınlık" olarak gördüler. Eşcinsellerin haklarını koruyan COC örgütü ile Martijn arasında sıkı bağlar kuruldu. Martijn her yıl düzenlenen eşcinsel şenliği "Roze Zaterdag" (Pembe Cumartesi) şenliklerine düzenli olarak çağrıldı, katıldı.

1990'ların başında Martijn'ın üye sayısı 650'ye çıkmıştı! Artık bunu sapıklık olarak görenlere "geri kafalı" olarak bakılıyordu...

1996'da Belçika'daki Dutroux Skandalı Dönüm anı oldu!

1996'da Belçika'da büyük bir çocuk seviciliği skandalı patlak verdi. Belöikalı bir sapık 6 küçük kızı kaçırıp cinsel saldırıda bulunmuş, 4'ünü de öldürmüştü! Dutroux'un yakalandıktan sonra güpegündüz kaçması işin içinde yetkililerin de olduğu yönde kuşkular yarattı.

Bu olaydan sonra, Hollanda'da da toplum çocuk seviciliğine bambaşka bakmaya başladı. Bunun eşcinsellik gibi iki ergen kişi arasında değil, bir ergen ile kendini koruyamayan bir çocuk arasında olduğu sonunda anlaşıldı. Arkasından, Hollanda'da, aralarında Martijn'ın üyelerinin de olduğu çocuk sapıklığı olayları gün ışığına çıktı. 

Toplumun tepkisi artınca, dernek üyeleri kaçtı

Toplumun tepkisi artınca, Martijn'ın üye sayısı yarı yarıya azaldı, 300'lere düştü. Eşcinsel dernekleri, Çocuk sevicileri ile aralarına uzaklık koydular. Artık Martijn gibi çocuk sevicisi derneklerin "Pembe Cumartesi" şenliklerine katılması yasaklandı.

Kapatılma Süreci

Zaman içinde, artan toplum baskısı ve "kaynak çeşitliliği" (internet) ile, dernek üyelerinin sayısı 50'nin altına düştü. Derneğin çoktan üye sayısı ile parasal sorunlar yüzünden kendiliğinden kapanma sürecine girdiği belirtiliyor. Ancak Hollanda yönetimi derneği kapatmak istediğinde, dernek yönetimi "duygular kapatılamaz" gerekçesi ile direndi, yargıtay'a dek gitti. 

İşin ilginç yanı, derneğin bu gerekçesine, "düşünce özgürlüğü" bağlamında, bazı tanınmış Hollandalılar da dayanışma gösterdiler. Düşünür, yazar Arnon Grunberg, yazar Tommy Wieringa, tiyatrocu Freek de Jonga gibi...

Latest comments

No comments

Hollandalı Türkler

Hollandalı Türkler

Hollanda'da yaşayan Türklerin birbirleri ile ortak konuları tartışmaları amacına katkıda bulunmayı umuyoruz.